7 σπιτικές θεραπείες για να ανακουφίσετε τη μυκητίαση του δέρματος με φυσικό τρόπο

Η εναλλακτική ιατρική προτείνει διάφορες φυσικές θεραπείες για τη θεραπεία της δερματικής μυκητίασης. Ξέρεις ποιες είναι; Μάθετε παρακάτω!

Τελευταία ενημέρωση: 9 Απριλίου 2022

Η δερματική μυκητίαση είναι μια ομάδα λοιμώξεων που προκαλούνται από ορισμένους μύκητες στο δέρμα. Μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα και σε οποιαδήποτε ηλικία. Ωστόσο, είναι πιο συχνή στο τριχωτό της κεφαλής, στα γεννητικά όργανα ή στα νύχια και ιδιαίτερα σε αυτά των ποδιών.

Ανάλογα με τον τύπο της βλάβης στο σημείο του δέρματος, η δερματική μυκητίαση θα είναι του ενός ή του άλλου τύπου. Ναι ΕΝΤΑΞΕΙ Συνήθως είναι καλοήθεις μυκητιακές παθολογίες, Δεν πρέπει να αποκλείεται η διαβούλευση με έναν δερματολόγο. Ειδικά αν υπάρχουν αρκετές αισθητές αλλαγές στο δέρμα.

Θεραπείες για τη δερματική μυκητίαση

Σύμφωνα με τη λαϊκή σοφία, υπάρχουν αρκετές σπιτικές θεραπείες για την ανακούφιση της μυκητίασης του δέρματος με φυσικό τρόπο Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της φαρμακευτικής αγωγής που συνταγογραφεί ο γιατρός, εάν ο επαγγελματίας το εγκρίνει.

Αν και η αποτελεσματικότητά τους δεν έχει αποδειχθεί συγκεκριμένα από την επιστήμη, χιλιάδες άνθρωποι τα χρησιμοποιούν σε όλο τον κόσμο για να μετριάσουν την ενόχληση που προκαλεί αυτή η πάθηση του δέρματος.

1. Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου

Το αιθέριο έλαιο δέντρου τσαγιού είναι ένα κοινό συστατικό σε φυσικές και σπιτικές συνταγές καλλυντικών για την καταπολέμηση της ακμής και της πιτυρίδας, καθώς και σε θεραπείες καντιντίασης. Επιπλέον, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για τη θεραπεία της δερματικής μυκητίασης.

Σημείωση: για να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να αραιώσετε μερικές σταγόνες σε άφθονο νερό, καθώς καθαρό μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

2. Αιθέριο έλαιο ρίγανης

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης πιστεύεται ότι έχει αντιβιοτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της μυκητίασης του δέρματος με φυσικό τρόπο. Στη λαϊκή σφαίρα παρασκευάζονται τονωτικά με αυτό το στοιχείο, αραιώνοντας πάντα το λάδι σε νερό.

 

Διαβάστε: Η ρίγανη και οι διάφορες φαρμακευτικές της χρήσεις

3. Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα φαρμακευτικό μπαχαρικό στο οποίο αποδίδονται διάφορες ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Ξεχωρίζει ως –κυρίως– αντιφλεγμονώδες και αναλγητικό. Ωστόσο, στη λαϊκή σφαίρα λέγεται ότι είναι και αντιμικροβιακό, οπότε θα ήταν χρήσιμο για εξαλείφουν ορισμένους τύπους βακτηρίων και μυκήτων.

Σύμφωνα με τη δημοφιλή σοφία, ένα σπιτικό τονωτικό τζίντζερ θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακούφιση της μυκητίασης του δέρματος με φυσικό τρόπο.

4. Πρόπολη

Η πρόπολη είναι η ουσία που χρησιμοποιούν οι μέλισσες για να κρατούν την κυψέλη στείρα.. Για το λόγο αυτό, υπάρχουν εκείνοι που θεωρούν ότι είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά και μια καλή θεραπεία για την φυσική ανακούφιση από τη μυκητίαση του δέρματος. Συνήθως χρησιμοποιείται με τον ακόλουθο τρόπο:

  • Τοπικό: άμεση εφαρμογή στην πληγείσα περιοχή. Συνιστούμε να επιλέξετε μια πρόπολη χωρίς αλκοόλ.
  • Από του στόματος: 5 σταγόνες κάθε 3 ώρες μέχρι να εξαφανιστεί η μυκητίαση του δέρματος. Ως προληπτικό μέτρο μπορούμε να παίρνουμε 5 σταγόνες με άδειο στομάχι, μόνο μία φορά την ημέρα.

5. Κανέλα Κεϋλάνης

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που όχι μόνο εμπλουτίζει τη γεύση των συνταγών, αλλά είναι επίσης απαραίτητο συστατικό στο ντουλάπι φυσικών φαρμάκων. Ο κόσμος το λέει αυτό Λόγω της περιεκτικότητάς του σε νιασίνη, θειαμίνη και ασκορβικό οξύ, μπορεί να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό μυκητοκτόνο..

Σημείωση: Συνιστάται συνήθως να επιλέξετε την κανέλα Κεϋλάνης, που είναι η φαρμακευτική ποικιλία, για να φτιάξετε ένα σπιτικό αφέψημα ή τονωτικό.

6. Σκόρδο

Το σκόρδο δεν μπορεί να λείπει από αυτή τη λίστα θεραπειών για τη δερματική μυκητίαση, αφού σύμφωνα με τη λαϊκή σοφία είναι ένα ακόμη φυσικό αντιβιοτικό και αντιμυκητιακό. Για να το εκμεταλλευτούν, υπάρχουν εκείνοι που το καταναλώνουν ωμό με άδειο στομάχι, ενώ άλλοι επιλέγουν να το καταναλώνουν σε κάψουλες ή λάδι.

Σημείωση: Η κατανάλωση ωμού σκόρδου μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές σε μερικούς ανθρώπους. Επομένως, συνιστάται να το καταναλώνετε πάντα με μέτρο.

 

Ανακαλύψτε: Πώς να φτιάξετε ένα φυσικό αντιβιοτικό με βάση το σκόρδο και το μηλόξυδο

7. Αλόη βέρα

Μια άλλη σπιτική θεραπεία για την φυσική ανακούφιση από τη μυκητίαση του δέρματος είναι το φυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο στον κόσμο της εναλλακτικής ιατρικής και των καλλυντικών: η αλόη βέρα.

Όχι μόνο αποδίδονται με ενυδατικές, αντιοξειδωτικές και επουλωτικές ιδιότητες, αλλά και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ως εκ τούτου, θεωρείται ότι η εφαρμογή του στην περιοχή που έχει προσβληθεί από μυκητίαση θα μπορούσε να είναι χρήσιμη.

Αν και αυτές οι θεραπείες μπορεί να συνιστώνται ιδιαίτερα στη δημοφιλή σφαίρα, εάν έχετε δερματική μυκητίαση ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα δέρματος ή νυχιών, Δεν πρέπει να αποκλείσετε μια επίσκεψη σε δερματολόγο.

Να θυμάστε ότι ο επαγγελματίας θα είναι πάντα σε θέση να σας παρέχει την πιο κατάλληλη θεραπεία για εσάς, καθώς και τις πιο χρήσιμες συστάσεις.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


  • Carson CF, Hammer KA, Riley TV. Έλαιο Melaleuca alternifolia (Tea Tree): μια ανασκόπηση των αντιμικροβιακών και άλλων φαρμακευτικών ιδιοτήτων. Clin Microbiol Rev. 2006; 19 (1): 50–62. doi:10.1128/CMR.19.1.50-62.2006
  • Garrote A. Δερματικές μυκητιάσεις. Τόμος 21. Αρ. 8. σελίδες 82-90 (Σεπτέμβριος 2002)
  • Nazzaro F, Fratianni F, Coppola R, Feo V. Αιθέρια Έλαια και Αντιμυκητιακή Δραστηριότητα. Φαρμακευτικά προϊόντα (Βασιλεία). 2017; 10 (4): 86. Δημοσιεύθηκε 2 Νοεμβρίου 2017. doi:10.3390/ph10040086
  • Leyva-López N, Gutiérrez-Grijalva EP, Vazquez-Olivo G, Heredia JB. Αιθέρια Έλαια Ρίγανης: Βιολογική Δραστηριότητα πέρα ​​από τις Αντιμικροβιακές τους Ιδιότητες. Μόρια. 2017; 22(6):989. Δημοσιεύθηκε 14 Ιουνίου 2017.
  • Hamman, J. H. (2008, Αύγουστος). Σύνθεση και εφαρμογές τζελ φύλλων αλόης βέρα. Μόρια.
  •  

Leave a Comment