9 συμβουλές για να κρατήσετε το μωρό σας ζεστό τις κρύες νύχτες

Πώς να διατηρήσετε την υγεία του μωρού σας τις νύχτες του χειμώνα; Τα κλειδιά δεν είναι μόνο στα ρούχα, αλλά μπορείτε επίσης να ελέγξετε άλλους παράγοντες. Σας το εξηγούμε.

Κρατήστε το μωρό σας ζεστό τις κρύες νύχτες Είναι απαραίτητο να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία. Τα νεογνά είναι συνηθισμένα στη ζεστασιά της μήτρας της μητέρας και οι εξωτερικοί παράγοντες αντιπροσωπεύουν σχετικό αντίκτυπο.

Μέσα στο σπίτι και έξω από αυτό, πρέπει να προσέξεις τις λεπτομέρειες που κρατούν το παιδί προστατευμένο από τον νυχτερινό παγετό. Αποκαλύπτουμε τη σημασία του να κρατάτε το παιδί σας καλυμμένο και τους σωστούς τρόπους για να το κάνετε.

Γιατί είναι σημαντικό να κρατάτε το μωρό σας ζεστό τις κρύες νύχτες;

Τα μωρά είναι τόσο ευάλωτα, Χάνουν τη θερμότητα του σώματος 4 φορές πιο γρήγορα από έναν ενήλικα. Σε ένα κρύο περιβάλλον, τα παιδιά μηνών που δεν έχουν στέγη είναι πιο επιρρεπή σε κρυολογήματα και γρίπη.

Ομοίως, η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα θα μπορούσε να στεγνώσει το δέρμα του παιδιού σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το ιδανικό είναι να καταφύγετε σε ρούχα φτιαγμένα από βαμβάκι ή λινό, αφού είναι υφάσματα που είναι απαλά στην αναπνοή του παιδικού χόριου.

Άλλα πιο σοβαρά σενάρια είναι τα κρυοπαγήματα και η υποθερμία. Εάν οι συνθήκες υγείας επιδεινωθούν λόγω του κρυολογήματος, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να υποφέρετε από ρευματικές, καρδιακές ή αναπνευστικές παθολογίες.

Λάβετε υπόψη ότι το νευροαγγειακό σύστημα απόκρισης των μωρών δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο όσο αυτό των μεγαλύτερων παιδιών ή των ενηλίκων. Δυσκολεύονται να παλέψουν με το κρύο και, εκτός από το κλάμα, δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που νιώθουν.

 

Το ότι ένα παιδί μηνών είναι καλά καλυμμένο το βράδυ σημαίνει ότι θα κοιμηθεί χωρίς ενόχληση.

Η θερμοκρασία ενδείκνυται για σπίτια με μωρά

Ένας οδηγός για γονείς που δημοσιεύτηκε από την Ισπανική Ένωση Παιδιατρικών το διευκρινίζει Η θερμοκρασία σε ένα βρεφικό δωμάτιο πρέπει να είναι μεταξύ 20 και 22 ° C.

Ο τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι είναι στις σωστές μοίρες είναι να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο δωματίου. Ένα επιπλέον κόλπο είναι να αντιληφθείτε εάν το κρύο είναι ανεκτό για έναν ενήλικα που φορά ελαφρά ρούχα.

Επιπλέον, οι γονείς μπορούν να αγγίξουν το λαιμό, τα πόδια ή τα χέρια του μωρού. Αυτά τα μέρη προσφέρουν καλύτερη αναφορά από τα χέρια ή τα πόδια, γιατί τα τελευταία είναι σχεδόν πάντα κρύα, προϊόν της ανωριμότητας του περιφερειακού κυκλοφορικού συστήματος.

Το μωρό θα ξεκουραστεί καλύτερα εάν δεν κρυώνει τη νύχτα.

Συστάσεις για να κρατάτε το μωρό σας ζεστό τις κρύες νύχτες

Το να ζεστάνετε το σώμα του μωρού δεν σημαίνει ότι θα πάρετε αρκετές κουβέρτες για να το καλύψετε. Τις παγωμένες νύχτες, καλό είναι να μην φεύγετε από το σπίτι με το παιδί. Όμως μέσα στο σπίτι σας καλό είναι να εφαρμόσετε τις παρακάτω προτάσεις.1. Ζεστάνετε το κρεβάτι

Η τοποθέτηση ενός πλαστικού μπουκαλιού γεμάτο με ζεστό νερό στο στρώμα της κούνιας παρέχει ζεστασιά στο μωρό για να κοιμηθεί. Κάντε το μισή ώρα πριν πάρετε το παιδί.

Μην το βάζετε στο κρεβάτι χωρίς να επαληθεύσετε με την παλάμη του χεριού σας ότι το επίπεδο θέρμανσης που φτάνει το στρώμα είναι σχετικό. Αφαιρέστε αυτή τη θερμάστρα και, τώρα, το μωρό θα ξεκουράζεται ζεστό τις κρύες νύχτες.

2. Ντύστε τον κατάλληλα

Χρησιμοποιήστε ρούχα που φορούν και βγάζουν εύκολα. Γενικά, τα μηνών παιδιά τείνουν να ντύνονται με ένα επιπλέον στρώμα από αυτό που φορούν τα μεγαλύτερα παιδιά.

Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας και Καταναλωτών της κυβέρνησης της Αραγονίας επισημαίνει ότι Τα μωρά δεν χρειάζονται περισσότερα στρώματα ρούχων από έναν ενήλικα. Ισχυρίζονται ότι το υπερβολικό καταφύγιο είναι εξίσου επιβλαβές με το να φοράς πολύ λίγα ρούχα.

Το δίκαιο θα ήταν το άνετο ρούχο που καλύπτει τα απαραίτητα. Οι ολόσωμες πιτζάμες χρησιμεύουν ως εναλλακτικές για τις κρύες νύχτες.

3. Τυλίξτε τον ή ξαπλώστε τον σε έναν υπνόσακο

Οι τσάντες ανάπαυσης είναι πρακτικές και συμβάλλουν στον ξεκούραστο και άνετο ύπνο. Το να τον τυλίξετε σε μια κουβέρτα τον βοηθά επίσης να κοιμάται άνετα.

Αλλά μην υπερβάλλετε με το πάχος, καθώς οι συνέπειες θα ήταν εφίδρωση, εξανθήματα και κόκκινα μάγουλα, όπως αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

4. Χρησιμοποιήστε εξοπλισμό που κλιματίζει

Σήμερα, είναι εύκολο να βρείτε αξεσουάρ που βοηθούν τα κλιματιστικά δωμάτια. Ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουν τα μαξιλάρια θέρμανσης που ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων και μετά τα μεταφέρετε στο κρεβάτι. Ομοίως, η αγορά προσφέρει τα ακόλουθα:

  • Φορητές θερμικές κουβέρτες που δεν εμποδίζουν τις κινήσεις του μωρού.
  • λαμπτήρες θερμότητας για το κρεβάτι.
  • Θερμοσίφωνες άφλεκτος.


5. Επιλέξτε ένα σταθερό, λεπτό στρώμα

Τα χοντρά στρώματα επιτρέπουν την είσοδο πολύ κρύου αέρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο να αρρωστήσει το παιδί. Αυτό συμβαίνει διότι Είναι κατασκευασμένα από μαλακά υλικά.

Από την άλλη πλευρά, τα λεπτά και σφιχτά στρώματα ωφελούν τη θερμοκρασία του σώματος. Ετοιμάστε τα με ένα αδιάβροχο, ρυθμιζόμενο σεντόνι κούνιας.

6. Φοράτε καπέλα και γάντια

Το κεφάλι και τα χέρια είναι δύο μέρη μέσω των οποίων παρέχεις θερμότητα γρήγορα. Καλύψτε το μωρό με καπέλο και βαμβακερά γάντια. Ένα ζευγάρι κάλτσες δεν θα ήταν κακό για να κρατήσει τα πόδια σας ζεστά.

7. Τοποθετήστε την κούνια σε στρατηγική θέση

Όσον αφορά την αποφυγή του φυσήματος του αερίου, λειτουργεί για να τοποθετήσει την κούνια ή την κούνια πολύ μακριά από περιοχές όπου υπάρχουν συνθήκες όπως αυτές που περιγράφονται παρακάτω:

  • Θαυμαστές.
  • Αεραγωγοί.
  • Εξωτερικοί τοίχοι.
  • Σχέδιο παράθυρα.
  • Πόρτες από τις οποίες μπαίνει κρυφά το κρύο.

8. Ρυθμίστε τον θερμοστάτη

Ο οικιακός θερμοστάτης πρέπει να είναι σε αποδεκτό επίπεδο. Ορίστε πόσες μοίρες εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά του ακινήτου.

Αν και αναφέραμε ήδη ένα βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για το νεογέννητο, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο για το ευεργετικό εύρος. Ειδικά αν το παιδί έχει κάποια ιατρική παθολογία.

Η θερμοκρασία του σπιτιού πρέπει να ρυθμίζεται με κριτήριο άνεσης για τα μέλη του σπιτιού, χωρίς να φτάνουμε στα άκρα.

9. Ετοιμάστε ένα ζεστό μπάνιο

Τις κρύες νύχτες, Τα μπάνια των μωρών πρέπει να είναι σύντομα, για 10 λεπτά το πολύ, και κατά προτίμηση με ζεστό νερό. Όταν το βγάλετε έξω, βάλτε την πετσέτα του και τα ρούχα του ύπνου του να έχουν ζεσταθεί προηγουμένως με κάποια θερμική πηγή.

Με αυτόν τον τρόπο, το παιδί σας δεν θα παρατηρήσει την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας. Βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα δεν είναι υπερβολικά ζεστά.

Υπάρχει κίνδυνος να ντύσετε υπερβολικά το μωρό σας;

Υπάρχει κίνδυνος τα μωρά που ντύνονται πολύ ζεστά να εκτεθούν σε: υπερθέρμανση. Αυτή η κατάσταση σχετίζεται με το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, το οποίο αυξάνει τον επιπολασμό του κατά τους κρύους μήνες, όπως αναφέρεται από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρόλο που τα μωρά πρέπει να τα σφιγγίζουν όταν κοιμούνται, δεν πρέπει να τα καταχρώνετε. Ακολουθώντας τις συστάσεις που περιγράφονται εδώ, το παιδί σας θα έχει μια ζεστή και ασφαλή νύχτα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Leave a Comment