Φριτέζα αέρα ή φούρνος μικροκυμάτων: ποιο είναι καλύτερο για τη θέρμανση των τροφίμων;

Τόσο η φριτέζα αέρα όσο και ο φούρνος μικροκυμάτων έχουν πλεονεκτήματα όσον αφορά την προετοιμασία και τη θέρμανση των τροφίμων. Ποιο να επιλέξετε;

Κατά τον εξοπλισμό της κουζίνας, η επιλογή συσκευών που προσφέρουν άνεση, αποτελεσματικότητα και πρακτικότητα μπορεί όχι μόνο να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο, αλλά εφαρμόζουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Με αυτή την έννοια, η φριτέζα αέρα και ο φούρνος μικροκυμάτων έχουν κερδίσει δημοτικότητα. Ποια είναι όμως η καλύτερη επιλογή;

Και τα δύο εργαλεία έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο που ζεσταίνουμε τα τρόφιμα., αφού παρέχουν ταχύτερους χρόνους μαγειρέματος και καθιστούν δυνατή την προετοιμασία πιάτων με λιγότερες θερμίδες. Ακόμα κι έτσι, έχουν διαφορετικές λειτουργίες που τους κάνουν καλύτερους ή όχι σε ορισμένες εργασίες.

Φριτέζα αέρα vs. φούρνος μικροκυμάτων: χαρακτηριστικά και διαφορές

Η φριτέζα αέρα και ο φούρνος μικροκυμάτων εμφανίστηκαν ως γρήγορες και αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τους συμβατικούς φούρνους. Και οι δύο συσκευές βελτιστοποιούν τον χρόνο προετοιμασίας του φαγητού και Προσφέρουν μια πιο υγιεινή μέθοδο μαγειρέματος σε σύγκριση με το τυπικό τηγάνισμα.

Είναι όμως το ένα καλύτερο από το άλλο; Για να επιλύσετε αυτό το ερώτημα, είναι απαραίτητο να εξετάσετε εν συντομία πώς λειτουργούν και ποια τεχνολογία χρησιμοποιούν.

Μια φριτέζα αέρα, που ονομάζεται επίσης φριτέζα αέραείναι μια συσκευή κουζίνας που υποβάλλει το φαγητό σε πολύ ζεστό αέρα που κυκλοφορεί συνεχώς, χάρη στη δράση μιας ηλεκτρικής πηγής θερμότητας και ενός ανεμιστήρα.

Με αυτόν τον τρόπο προσφέρει μαγείρεμα με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του παραδοσιακού τηγανίσματος, αλλά με μικρότερο αριθμό θερμίδων, αφού απαιτεί ελάχιστο λίπος. Εξαιτίας αυτού, έχει γίνει μια από τις αγαπημένες επιλογές για την παρασκευή τραγανών, χρυσαφί και υγιεινών παρασκευασμάτων.

Από την πλευρά τους, οι φούρνοι μικροκυμάτων Παράγουν θερμότητα μέσω ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που ανακινούν τα μόρια του νερού της τροφής, για να επιτρέψετε το γρήγορο μαγείρεμα ή θέρμανση.

Δεν απαιτούν καθόλου λίπος, αλλά δύσκολα σας επιτρέπουν να αποκτήσετε τραγανές υφές. Αντίθετα, αυτά τείνουν να είναι μαλακά. Συχνά χρησιμοποιούνται για την απόψυξη των τροφίμων, το ζέσταμα των τροφίμων και την παρασκευή λαχανικών.Άλλες διαφορές μεταξύ της φριτέζας αέρα και του φούρνου μικροκυμάτων

Πέρα από την τεχνολογία που χρησιμοποιεί καθεμία από αυτές τις συσκευές και τις αντίστοιχες λειτουργίες τους, υπάρχουν και άλλες διαφορές που αξίζει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή της μίας ή της άλλης. Αναλυτικά τα πιο σημαντικά παρακάτω:

  • Μαγείρεμα διαφορετικών ειδών φαγητού: Ενώ μια φριτέζα αέρα είναι ιδανική για να φτιάξετε τραγανές πατάτες, φτερούγες κοτόπουλου, πανάρισμα, ψήσιμο και ψήσιμο, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ο καλύτερος για την απόψυξη των προϊόντων, το ζέσταμα των υπολειμμάτων, το μαγείρεμα λαχανικών και το ζέσταμα ποτών.
  • Κατανάλωση ενέργειας: ο φριτέζα αέρα Καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από έναν φούρνο μικροκυμάτων – αν και αυτό εξαρτάται από το μοντέλο και την ισχύ του – λόγω των θερμαντήρων και των ανεμιστήρων του.
  • Ικανότητα: Και οι δύο συσκευές έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη. Ωστόσο, ο φούρνος μικροκυμάτων έχει συνήθως μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με τις φριτέζες.
  • Καθάρισμα: Η φριτέζα έχει αφαιρούμενα στοιχεία (καλάθια ή δίσκους) που καθαρίζονται εύκολα στο πλυντήριο πιάτων. Ο φούρνος μικροκυμάτων απαιτεί προσεκτικό εσωτερικό καθαρισμό, ειδικά εάν υπάρχουν διαρροές.
  • Πιο υγιεινά τρόφιμα: ο φριτέζα αέρα Είναι κατάλληλο για την παρασκευή μιας μεγάλης ποικιλίας συμβατικών πιάτων με πιο υγιεινό τρόπο και με χαμηλότερες θερμίδες. Απαιτεί λίγα ή καθόλου λιπαρά για να πετύχετε τραγανές υφές και έντονες γεύσεις. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε μερικά πιάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, αλλά η τελική υφή είναι απαλή, επομένως μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστη. Ακόμα κι έτσι, είναι επίσης μια καλή επιλογή, αφού δεν χρειάζεται επιπλέον λίπος για το μαγείρεμα.

Ποιο είναι το καλύτερο για το ζέσταμα των τροφίμων;

Όταν πρόκειται για θέρμανση φαγητού, και οι δύο συσκευές λειτουργούν καλά. Ακόμα και έτσι, Σκεφτείτε ότι στον φούρνο μικροκυμάτων η διαδικασία είναι πιο γρήγορη και είναι κατάλληλο για εισαγωγή υγρών. Το μειονέκτημά του; Ορισμένα συστατικά τείνουν να μαλακώνουν αφού υποβληθούν στις υψηλές θερμοκρασίες της συσκευής.

Στη φριτέζα αέρα μπορείτε να ζεστάνετε πίτσα, υπολείμματα γευμάτων, εμπανάδες, τηγανητό κοτόπουλο και άλλα παρόμοια. Συνήθως διατηρεί καλά τις υφές, αλλά απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Στην τελευταία περίπτωση, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα είδη των τροφίμων που θέλετε να εισάγετε. Αυτά δεν πρέπει να περιέχουν υγρά, γιατί αν διαρρεύσουν από τις γρίλιες τους μπορεί να προκληθεί βραχυκύκλωμα.Είναι καλύτερη η φριτέζα από τον φούρνο μικροκυμάτων;

Η φριτέζα αέρα είναι η «μοντέρνα συσκευή» όταν μιλάμε για υγιεινή διατροφή. Ως εκ τούτου, πολλοί θεωρούν ότι είναι καλύτερη επιλογή από τον φούρνο μικροκυμάτων. Ωστόσο, εφόσον χρησιμοποιούνται κατάλληλα, και τα δύο είναι χρήσιμα για την παρασκευή ελαφρύτερων και πιο υγιεινών γευμάτων. Ποιο να διαλέξω λοιπόν;

Η επιλογή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι καταναλώνετε συνήθως. Αν σας αρέσει το κουρκούτι, οι τηγανιτές πατάτες και άλλες τραγανές παρασκευές, το φριτέζα αέρα Θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας στην κουζίνα. Μπορείτε να φτιάξετε πιο υγιεινές εκδοχές αυτών των γευμάτων, με ελάχιστα λιπαρά και λιγότερες θερμίδες.

Μάλιστα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για ψήσιμο και ψήσιμο. Τρόφιμα όπως κοτόπουλο, κρέας, ψάρι, λαχανικά, δημητριακά και άλλα είναι κατάλληλα για μαγείρεμα σε αυτή τη συσκευή.

Ωστόσο, Εάν αυτό που θέλετε είναι να εξοικονομήσετε χρόνο μαγειρέματος ή εάν συνήθως προετοιμάζετε τα πιάτα σας από πριν και μετά τα ξαναζεσταίνετε, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι πιο κατάλληλος. Εκεί μπορείτε επίσης να εισάγετε ποτά, ζωμούς και προμαγειρεμένα φαγητά που δεν μπορείτε να μαγειρέψετε φριτέζα αέρα.

Με λίγα λόγια, αν έχετε την ευκαιρία να προμηθευτείτε και τις δύο συσκευές, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Οι λειτουργίες τους είναι διαφορετικές, αλλά και οι δύο βοηθούν να κάνετε τις προετοιμασίες σας πιο πρακτικές και υγιεινές. Εάν μπορείτε να επιλέξετε μόνο ένα, τότε επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Leave a Comment