Γνωρίζετε τα απαραίτητα στοιχεία ενός αθλητικού κιτ πρώτων βοηθειών;

Η άμεση προσοχή στον αθλητισμό κάνει τη διαφορά στον χρόνο απουσίας που συμβαίνει ένας τραυματισμός. Για αυτό, το αθλητικό κιτ πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητο εργαλείο. Γράψε τι δεν πρέπει να λείπει!

Τελευταία ενημέρωση: 11 Οκτωβρίου 2023

Η εκτέλεση αθλημάτων με τη σωστή τεχνική και η τήρηση των συνιστώμενων χρόνων ανάπαυσης δεν πρέπει να προκαλούν σωματικά προβλήματα στους επαγγελματίες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές μεταβλητές στη μέση των αγώνων που οδηγούν σε ορισμένες ανισορροπίες, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών. Ετσι, τα ουσιαστικά στοιχεία σε α αθλητικό κιτ πρώτων βοηθειών καθορίζουν.

Καθώς πρόκειται για διαγωνισμούς στους οποίους ο χρόνος είναι πολύ σημαντική προϋπόθεση για την υποκριτική, η αμεσότητα της προσοχής είναι ικανή να σώσει μέρες ακόμη και εβδομάδες ανάκαμψης στο μέλλον. Ωστόσο, για να επιτευχθεί ένας αποτελεσματικός χρόνος δράσης μετά το φυσικό πρόβλημα, τα διαθέσιμα εργαλεία βελτιστοποιούν τη διαδικασία.

Με όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, θα ανακαλύψουμε ποια είναι τα βασικά στοιχεία του α αθλητικό κιτ πρώτων βοηθειών στις κύριες δραστηριότητες επαφής που παρουσιάζουν μεγαλύτερες πιθανότητες τραυματισμών.

Απαραίτητα στοιχεία σε ένα αθλητικό κιτ πρώτων βοηθειών

Πριν μάθετε τα βασικά στοιχεία ενός αθλητικού κιτ πρώτων βοηθειών, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το κουτί ή η τσάντα πρέπει να έχουν άνετο μέγεθος για εύκολη μεταφορά. Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει α ενδελεχής παραγγελία, ταυτοποίηση με ετικέτες και ύπαρξη κλεισίματος που ανοίγει εύκολα. Τώρα, το παρακάτω δεν μπορεί να λείπει.

1. Ψυχρός ψεκασμός

Αυτός κρύο σπρέι, σπρέι πάγου είτε μαγικό σπρέι Χρησιμοποιείται για τη γρήγορη θεραπεία αθλητών με μώλωπες, διαστρέμματα ή άλλους τραυματισμούς που απαιτούν την παρουσία του κρύου ως άμεσο ανακουφιστικό. Η απλότητα της εφαρμογής του από απόσταση 20 εκατοστών και το γρήγορο αποτέλεσμα καθιστούν την παρουσία του απαραίτητη στο ντουλάπι αθλητικής ιατρικής.

2. Ίσιο ψαλίδι (11 εκατοστά)

Το μέγεθος του ίσιο ψαλίδι καθιστά εύκολο τον χειρισμό και την ενεργοποίηση σε στιγμές επείγουσας ανάγκης για την ανάπτυξη της απαιτούμενης πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Για παράδειγμα, οι επείγοντες επίδεσμοι μετά από σύγκρουση θα απλοποιηθούν με αυτό το εργαλείο στο κιτ πρώτων βοηθειών.

3. Στιγμιαία κρύα πακέτα

ο κρύες συσκευασίες είναι χρησιμοποιείται για οξύ τραύμα, διαστρέμματα, οίδημα, μώλωπες, ρήξεις μυών και πονοκεφάλους. Η χρήση του την κατάλληλη στιγμή προκαλεί επιτάχυνση της βελτίωσης κατά τις πρώτες 48 ώρες.

4. Ίσιος σφιγκτήρας (11 εκατοστά)

ΕΝΑ ίσιος σφιγκτήρας Είναι λειτουργικό για την εξαγωγή οποιουδήποτε ξένου αντικειμένου βρίσκεται στο τραύμα, χωρίς να προκαλεί πρόσθετη βλάβη λόγω υπερβολικού χειρισμού. Χωρίς αμφιβολία, είναι μέρος των βασικών στοιχείων σε ένα αθλητικό κιτ πρώτων βοηθειών.

5. Οινόπνευμα 96° (250 χιλιοστόλιτρα)

Το αλκοόλ μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για την απολύμανση των πληγών.

Αποτελείται από απεσταγμένο νερό, ισοπροπυλική αλκοόλη και τρικλοζάνη για τον καθαρισμό του υγιούς δέρματος.. Έχει εφαρμογή και στη θεραπεία ανοιχτών πληγών. Ακόμα κι έτσι, δεν συνιστάται ως πρώτη επιλογή, καθώς τείνει να ερεθίζει και μπορεί να αφήσει βακτήρια λόγω της πήξης ορισμένων πρωτεϊνών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το αλκοόλ 70° είναι το καλύτερο.

6. Υπεροξείδιο του υδρογόνου (250 χιλιοστόλιτρα)

Έχει πολύ χρήσιμες ιδιότητες ως αντισηπτικό, απολυμαντικό, λευκαντικό και αποσμητικό.. Επίσης το υπεροξείδιο του υδρογόνου Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του δέρματος που είναι σε τέλεια κατάσταση.

7. Βαμβάκι (συσκευασία 250 γραμμαρίων)

Αυτός βαμβάκι Είναι αδυσώπητο ως παράγοντας για επιφανειακές θεραπείες, που αποφεύγει την επεμβατική θεραπεία. Την ίδια στιγμή, δρα ως ενδιάμεσος για την εφαρμογή αντισηπτικών και χρησιμοποιείται για επιδέσμους.

 

Ανακαλύψτε: Πώς να φτιάξετε ένα κιτ ταξιδιού

8. Ελαστικοί επίδεσμοι

Ένα άλλο απαραίτητο στοιχείο σε ένα αθλητικό κιτ πρώτων βοηθειών είναι τουλάχιστον 5 ελαστικοί επίδεσμοιμε σκοπό την ισορροπήστε τον ιστό όπου εντοπίζεται ο τραυματισμός, καθώς και σταδιακή μείωση της φλεγμονής και του πόνου. Εκτός από αυτό, εξετάζονται και οι νευρομυϊκοί επίδεσμοι.

9. Αυχενικό κολάρο

Τα ατυχήματα και οι κακές πτώσεις είναι κοινά στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το ράγκμπι, το αμερικανικό ποδόσφαιρο και άλλους κλάδους. Εξ ου και το αυχενικό κολάρο Έχει τη σίγουρη θέση του ανάμεσα στα βασικά στοιχεία ενός αθλητικού κιτ πρώτων βοηθειών. Επομένως, Οι τραυματισμοί του τραχήλου της μήτρας μπορούν να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα για να αποκλειστούν σοβαρές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης..

10. Ζεστή κρέμα μασάζ

Οι συσπάσεις που οφείλονται σε ξαφνικές κινήσεις ή προσπάθειες που ξεπερνούν τις δυνατότητες του αθλητή είναι η σειρά της ημέρας. Υπό αυτή την έννοια, το ζεστή κρέμα μασάζ Κάνει άμεση εφαρμογή η μυϊκή χαλάρωση συμβαίνει σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

11. Συρραπτικό δέρματος

Η εργονομία και η ευελιξία όσον αφορά το γρήγορο κλείσιμο του δέρματος που το συρραπτικό δέρματος Δίνουν μεγάλη σημασία στη συμμετοχή τους στο φαρμακείο. Με αυτόν τον τρόπο, απλοποιεί το κλείσιμο του τραύματος σε δευτερόλεπταπου σε πολλές περιπτώσεις δεν εμποδίζουν τους αθλητές να συνεχίσουν στον αγωνιστικό χώρο.

12. Είδη περιποίησης

Θεωρούνται συμπληρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν πριν επουλωθεί η πληγή. Δηλαδή, είδη καθαρισμού όπως πετσέτες, σφουγγάρια και υγρό σαπούνι. Ακολουθώντας αυτή τη σειρά ιδεών, επιτρέπεται η προσθήκη άλλων υλικών ανάλογα με τη διαθεσιμότητα χώρου και το άθλημα.

Τελικές σκέψεις σχετικά με τα βασικά στοιχεία σε ένα αθλητικό κιτ πρώτων βοηθειών

Ακόμα κι αν δεν χρειάζεται επειγόντως, καλό είναι να υπάρχουν φάρμακα στο κουτί πρώτων βοηθειών.

Ως επεκτάσεις των βασικών στοιχείων του αθλητικού κιτ που περιγράφονται παραπάνω, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως μπορεί επίσης να έχουν χώρο. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις η συνταγή του γιατρού είναι αδιαμφισβήτητη.

Μετά την έγκριση του ειδικού, Μερικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι τα ακόλουθα:

 • Αναλγητικά.
 • Αντιφλεγμονώδη, όπως η ιβουπροφαίνη.
 • Κατά της ζάλης.
 • Χάπια γλυκόζης.
 • Πραϋντικός.
 • Βρογχοδιασταλτική συσκευή εισπνοής, όπως σαλβουταμόλη.
 • Αντιαιμορραγικά.

Τέλος, δείχνουμε άλλα προϊόντα που θα είχαν θέση σύμφωνα με την αξιολόγηση του ιατρικού προσωπικού σε ορισμένα αθλήματα:

 • Αποστειρωμένο νυστέρι.
 • Θερμικές κουβέρτες.
 • Κάνουλες Guedel.
 • Βελόνες αποστειρωμένες.
 • Φυσιολογικός ορός.
 • Μάσκες.
 • Ξύλινα πιεστήρια.
 • Φυσικές οφθαλμικές σταγόνες.
 • Ενυδατική αλοιφή.

Τι λέτε για? Η δημιουργία του δικού σας κιτ πρώτων βοηθειών μπορεί να ακούγεται κάπως περίπλοκη, αλλά αν είστε αθλητής είναι καλύτερα να είστε ασφαλείς παρά να λυπάστε. Να θυμάστε ότι οποιοσδήποτε τραυματισμός πρέπει να αξιολογείται από γιατρό το συντομότερο δυνατό, καθώς ο στόχος του κιτ πρώτων βοηθειών είναι η παροχή πρώτων βοηθειών πριν από το νοσοκομείο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Leave a Comment