Μάθετε πώς να πλένετε τα ρούχα του νεογέννητου σας για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος

Το πλύσιμο των ρούχων ενός νεογέννητου έχει τα κόλπα του. Για να το κάνετε με ασφάλεια και να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματός σας, ακολουθήστε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές.

Ως νέα μητέρα ή πατέρας, η μεγαλύτερη επιθυμία σας είναι να διασφαλίζετε την ευημερία του παιδιού σας ανά πάσα στιγμή. Σε αυτό το συναρπαστικό στάδιο, είναι σημαντικό να μην παραβλέπετε τη φροντίδα των ρούχων του παιδιού σας. Πλένοντας σωστά τα ρούχα του νεογέννητου σας, Θα είστε σε θέση να αποτρέψετε τους ερεθισμούς και να φροντίσετε με αγάπη το λεπτό δέρμα τους.

Με τι σαπούνι πρέπει να πλένετε τα νεογέννητα ρούχα;

Όταν επιλέγετε το σαπούνι με το οποίο θα πλύνετε τα ρούχα του νεογέννητου, Συνιστάται να επιλέξετε ένα χωρίς αρώματα ή βαφές, το οποίο φέρει την ένδειξη ως υποαλλεργικό ή ουδέτερο. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το pH του δέρματος του μωρού κυμαίνεται μεταξύ 6,34 και 7,5. Επομένως, όταν επιλέγετε σαπούνι για να πλύνετε τα ρούχα σας, θα πρέπει να προτιμάμε επιλογές που διατηρούν αυτό το εύρος. Λάβετε υπόψη αυτές τις σκέψεις, ειδικά εάν το μωρό σας πάσχει από ατοπικό δέρμα.

Ελέγξτε προσεκτικά το σαπούνι και το απορρυπαντικό που αγοράζετε για να πλύνετε τα ρούχα του μωρού. Δεν είναι όλοι κατάλληλοι.

6 συμβουλές για το πλύσιμο των ρούχων ενός νεογέννητου

Τώρα που ξέρετε πόσο λεπτό είναι το δέρμα ενός νεογέννητου, ήρθε η ώρα να σας δώσουμε μερικές συστάσεις που θα σας βοηθήσουν να πλύνετε τα ρούχα του με ασφάλεια και σωστά. Να λάβει υπόψη!

1. Διαχωρίστε τα ρούχα του μωρού σας από την υπόλοιπη οικογένεια

Πριν πλύνετε τα ρούχα του νεογέννητου σας, Συνιστάται να το διαχωρίζετε από αυτό των άλλων μελών της οικογένειας.. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση με μικρόβια και την έκθεση σε ερεθιστικούς παράγοντες.

2. Με το χέρι ή με πλυντήριο ρούχων;

Ισχύουν και οι δύο επιλογές!

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε πλυντήριο ρούχων, είναι σημαντικό ρυθμίστε το σε έναν ήπιο κύκλο στυψίματος και προσθέστε ένα επιπλέον ξέβγαλμα. Έτσι, θα αποφύγετε τα υπολείμματα απορρυπαντικού. Εάν φοβάστε ότι η χρήση του μηχανήματος θα μπορούσε να βλάψει τα ρούχα του παιδιού σας, θα μπορούσατε να αγοράσετε υφασμάτινες τσάντες ή δίχτυα για να τα προστατεύσετε.

Από την πλευρά του, Το πλύσιμο των χεριών εγγυάται καλύτερη φροντίδα για δαντέλα, μάλλινα ή κεντημένα ρούχα. Εάν αποφασίσετε να πλύνετε τα ρούχα του μωρού σας στο χέρι, ξεπλύνετε επανειλημμένα για να αφαιρέσετε όλο το σαπούνι από τις ίνες.

3. Χρησιμοποιείτε μόνο τη συνιστώμενη δόση απορρυπαντικού

Είναι απαραίτητο να ακολουθείτε τις οδηγίες στη φιάλη απορρυπαντικού και χρησιμοποιήστε μόνο τη συνιστώμενη ποσότητα. Η προσθήκη υπερβολικού όγκου δεν θα κάνει τα ρούχα πιο καθαρά, αλλά θα προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα του μωρού σας, όπως αναφέρουν οι ειδικοί στην κλινική του Κλίβελαντ.4. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη

Τα ρούχα του μωρού συχνά λερώνονται με ούρα, εμετούς ή κόπρανα. Η αφαίρεση αυτών των λεκέδων μπορεί να είναι μια πρόκληση για κάθε μαμά ή μπαμπά.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι Δεν συνιστάται η χρήση λευκαντικών και καθαριστικών λεκέδων. Αυτά τα εμπορικά παρασκευάσματα περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες.

Είναι καλύτερα να ενεργείτε γρήγορα όταν αντιμετωπίζετε λεκέδες: αφαιρέστε το ρούχο και αφήστε το να μουλιάσει πριν το πλύνετε.

5. Αποφύγετε τα μαλακτικά υφασμάτων

Αν και το μαλακτικό μπορεί να κάνει τα ρούχα του μωρού να αισθάνονται πιο άνετα στην αφή, η χρήση του δεν συνιστάται. Χωρίς να είμαστε πιεστικοί, ας θυμόμαστε ότι τα μαλακτικά υφασμάτων περιέχουν αρώματα και αυτά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Επιπλέον, ακόμα κι αν ξεπλυθούν στον τελευταίο κύκλο πλύσης, μερικές φορές εναποθέτουν υπολείμματα στις ίνες των ρούχων.

6. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό

Δεν είναι απαραίτητο να πλένετε τα νεογέννητα ρούχα σε ζεστό νερό.

Απλώς χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα μικρόβια. Λάβετε υπόψη ότι η ιδανική θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 30 και 40 °C.

Πώς να αντιμετωπίσετε τους δύσκολους λεκέδες;

Εάν τα ρούχα του μωρού σας λερωθούν, προσπαθήστε να τα αφήσετε να μουλιάσουν για 1 ώρα για να αποτρέψετε τη διαβροχή των ουσιών στο ύφασμα. Στη συνέχεια, ανάλογα με την προέλευση του λεκέ, ακολουθήστε αυτές τις συστάσεις:

  • Για λεκέδες από εμετό, μπορείτε να μουλιάζετε το ρούχο σε νερό με μια κουταλιά της σούπας ξύδι ή μαγειρική σόδα πριν το πλύνετε. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην εξάλειψη της κακής οσμής.
  • Αν πρόκειται για λεκέ από κόπρανατρίψτε την πληγείσα περιοχή με σαπούνι σε σκληρή επιφάνεια πριν πλύνετε το ρούχο.

 

Με αυτά τα κόλπα μπορείτε να διατηρήσετε τα ρούχα του μωρού σας καθαρά και σε καλή κατάσταση!

Η μαγειρική σόδα καθαρίζει τους λεκέδες, αλλά και μειώνει την άσχημη μυρωδιά των ρούχων.

Άλλες πτυχές που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά το πλύσιμο των ρούχων για ένα νεογέννητο

Το πλύσιμο των νεογέννητων ρούχων είναι μια εργασία που απαιτεί προσοχή και φροντίδα. Εκτός από την επιλογή ενός καλού απορρυπαντικού, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα εξής:

  • Πλένετε τα λευκά ρούχα ξεχωριστά και αποφύγετε την ανάμειξη σκούρων και ανοιχτόχρωμων χρωμάτων. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποτρέψετε ατυχήματα βαφής.
  • Πριν από την πρώτη χρήση, πλύνετε τα ρούχα σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξαλείψετε κάθε ουσία που θα μπορούσε να ερεθίσει το δέρμα του μωρού σας και θα παρέχετε ασφάλεια.
  • Σε περίπτωση που τα ρούχα του παιδιού σας έχουν αυτοκόλλητο με θέμα, πλύνετε από μέσα προς τα έξω για να αποφύγετε την καταστροφή της εκτύπωσης ή του σχεδίου.
  • Αποφύγετε να πλένετε τα ρούχα του νεογέννητου σας με κουβέρτες ή πετσέτες. Αυτά πρέπει πάντα να καθαρίζονται κάθε δύο χρήσεις και χωριστά.

Από την άλλη, μόλις τελειώσετε το πλύσιμο των ρούχων του μωρού σας, είναι απαραίτητο να τα στεγνώσετε για να αποφύγετε τις άσχημες οσμές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο ή να κρεμάσετε τα ρούχα σε εξωτερικό χώρο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Αν θέλετε να σιδερώσετε τα ρούχα σας, φροντίστε να ελέγξετε την ετικέτα. Χρησιμοποιήστε χαμηλή θερμοκρασία για να αποφύγετε την καταστροφή των ιστών.

Φροντίστε με αγάπη το μωρό σας και τα ρούχα του!

Το να μάθετε πώς να πλένετε σωστά τα ρούχα του νεογέννητου σας είναι απαραίτητο για την προστασία του ευαίσθητου δέρματος του. Να θυμάστε ότι κάθε φροντίδα και προφύλαξη που παίρνετε, θα συμβάλει στην άνεση και την ευημερία του νέου μέλους της οικογένειας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


  • Κλινική Κλίβελαντ. (16 Μαρτίου 2021). Το απορρυπαντικό ρούχων προκαλεί δερματικό εξάνθημα στο παιδί σας;. https://health.clevelandclinic.org/is-laundry-detergent-causing-your-childs-skin-rash/
  • Luque, A. (2007). Γενική φροντίδα του βρεφικού δέρματος: χαρακτηριστικά των καταλληλότερων προϊόντων. Offarm: φαρμακείο και κοινωνία, 26(5), 58-60. https://www.elsevier.es/es-revista-offarm-4-articulo-cuidados-generales-piel-del-bebe-13102415
  • Oranges, T., Dini, V., & Romanelli, M. (2015). Φυσιολογία του δέρματος του νεογνού και του βρέφους: Κλινικές επιπτώσεις. Πρόοδοι στη φροντίδα των πληγών, 4(10), 587–595. https://doi.org/10.1089/wound.2015.0642

Leave a Comment