Πώς λειτουργεί η μέθοδος προγραμματισμού βασικής θερμοκρασίας;

Υπάρχει μια φυσική μέθοδος για να προγραμματίσετε την εγκυμοσύνη σας που αποτελείται από τη μέτρηση της θερμοκρασίας σας περιοδικά και τον προγραμματισμό στενών σχέσεων. Σας το εξηγούμε.

Η μέθοδος προγραμματισμού της βασικής θερμοκρασίας Είναι μια μορφή οικογενειακού προγραμματισμού που υπολογίζει τη στιγμή της μεγαλύτερης γονιμότητας στις γυναίκες. Θεωρείται χρήσιμο για την παρακολούθηση των εμμηνορροϊκών κύκλων, αφού παρατηρείται αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ωορρηξία. Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Πρώτα απ ‘όλα, αξίζει να θυμόμαστε ότι η βασική θερμοκρασία είναι αυτή που μετράται όταν το σώμα είναι σε ηρεμία. Επομένως, για να το χρησιμοποιήσετε ως προγραμματισμό, πρέπει να μετριέται πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι κάθε πρωί. Ακριβώς με αυτήν την παρακολούθηση είναι δυνατό να προβλεφθούν οι καλύτερες ημέρες για να συλλάβετε. Ας δούμε περισσότερα για αυτό.

Τι είναι η βασική θερμοκρασία;

Η βασική θερμοκρασία αναφέρεται σε η χαμηλότερη φυσική θερμοκρασία σώματος που έχει το σώμα όταν βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. για παράδειγμα, κατά την περίοδο του ύπνου ή μόλις ξυπνήσετε, πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι. Στην περίπτωση των γυναικών, είναι μια παράμετρος που ποικίλλει κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Όταν συμβαίνει ωορρηξία, η έκκριση προγεστερόνης αυξάνεται. Είναι μια από τις αναπαραγωγικές ορμόνες που παρεμβαίνει στην εγκυμοσύνη. Επιπλέον, είναι αυτό που προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος όταν το ωάριο φεύγει από την ωοθήκη. Υπολογίζεται ότι η αύξηση αυτή κυμαίνεται μεταξύ 0,3 και 0,5 βαθμών Κελσίου.

Η ωορρηξία είναι εκείνη η στιγμή που Συνδέεται με μεγαλύτερη γονιμότητα και μεγαλύτερες πιθανότητες εγκυμοσύνης. Για το λόγο αυτό, η παρακολούθηση της βασικής θερμοκρασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου μπορεί να είναι ευεργετική, ειδικά μεταξύ εκείνων που θέλουν να συλλάβουν.

Αυτή η μέτρηση υπολογίζει ποιες είναι οι πιο γόνιμες ημέρες της γυναίκας. Έτσι, το ζευγάρι μπορεί να προγραμματίσει σεξουαλικές σχέσεις για εκείνες τις μέρες που σκοπεύουν να επιτύχουν εγκυμοσύνη.

Πώς μετριέται η βασική θερμοκρασία;

Η βασική θερμοκρασία πρέπει να μετράται αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους. στοματικά, κολπικά ή πρωκτικά. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείται πάντα ο ίδιος τρόπος και να μετριέται η θερμοκρασία κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να είναι ταυτόχρονα.

Εάν γίνεται από το στόμα, το θερμόμετρο πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από τη γλώσσα. Πρωκτικά, συνιστάται να το εισάγετε αργά, χρησιμοποιώντας ένα λιπαντικό για να το κάνετε λιγότερο ενοχλητικό. Εάν επιλεγεί η κολπική οδός, μπορεί να γίνει και με αυτόν τον τρόπο.

Είναι απαραίτητο να έχετε κοιμηθεί τουλάχιστον τρεις ώρες. Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται πρέπει να καταγράφονται μέρα με τη μέρα. από τη στιγμή της μέτρησης μέχρι την ίδια τη θερμοκρασία.

Πώς σχεδιάζετε με αυτήν την τεχνική;

Η μέθοδος προγραμματισμού της βασικής θερμοκρασίας χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα. Σύμφωνα με μια δημοσίευση από την Mayo Clinic, χρησιμοποιείται για να καθορίσει ποιες είναι οι καλύτερες μέρες για να συλλάβετε ή για να μάθετε πότε δεν πρέπει να έχετε σεξουαλικές σχέσεις χωρίς προστασία.

Για να γίνει σωστά, είναι απαραίτητο η γυναίκα να παρακολουθεί τη θερμοκρασία της για αρκετούς κύκλους. Το σημείο της μεγαλύτερης γονιμότητας εμφανίζεται δύο ή τρεις ημέρες πριν ανέβει η θερμοκρασία.

Αυτό συμβαίνει επειδή το σπέρμα μπορεί να ζήσει για σχεδόν 72 ώρες μέσα στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα. Επομένως, μόλις μάθετε λίγο πολύ πότε είναι η ημέρα του κύκλου που αυξάνεται η θερμοκρασία, μπορείτε να προγραμματίσετε σεξουαλικές σχέσεις.

Μάλιστα, ορισμένα ζευγάρια χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο ως φυσικό αντισυλληπτικό, για να καθορίσουν ποιες ημέρες μπορούν να κάνουν σεξ χωρίς προστασία. Παρ ‘όλα αυτά, Δεν είναι συνιστώμενη στρατηγική, αφού ο κίνδυνος εγκυμοσύνης παραμένει υψηλός.

Για να αποφευχθεί η σύλληψη, εξακολουθούν να προτιμώνται άλλες πιο αποτελεσματικές μέθοδοι, όπως τα προφυλακτικά, τα οποία επίσης προστατεύουν από πιθανά σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Συμβουλές σχεδιασμού με τη μέθοδο της βασικής θερμοκρασίας

Για να προγραμματίσετε την εγκυμοσύνη με τη μέθοδο της βασικής θερμοκρασίας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ορισμένες πτυχές. Όπως αναφέραμε και πριν, είναι απαραίτητο να μετράτε τη θερμοκρασία σας κάθε πρωί, πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι. Επιπλέον, το σώμα πρέπει να έχει παραμείνει σε ηρεμία για τουλάχιστον τρεις συνεχόμενες ώρες.

Διαφορετικά, μπορεί να εμφανιστούν διακυμάνσεις στη θερμοκρασία που δεν αντιστοιχούν πραγματικά στην ωορρηξία. Συνιστάται να το λαμβάνετε πάντα με την ίδια μέθοδο. Δηλαδή, αν ξεκινάς κολπικά, να το κάνεις πάντα με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Προγραμματισμένη γονεϊκότητα, Η εγγραφή πρέπει να γίνεται καθημερινά. Για να το κάνετε πιο εύκολο, μπορείτε να σημειώσετε τη θερμοκρασία σε ένα φύλλο πλέγματος. Τις ημέρες της ωορρηξίας, η θερμοκρασία είναι λίγο υψηλότερη και παραμένει εκεί για περίπου τρεις ημέρες.

Ορισμένες γυναίκες χρησιμοποιούν τη μέθοδο της βασικής θερμοκρασίας για να μάθουν εάν είναι έγκυες ή όχι. Και αν η θερμοκρασία παραμένει αυξημένη για περισσότερες από 18 ημέρες, μπορεί να είναι ενδεικτική εγκυμοσύνης.

Πώς να επιλέξετε ένα καλό βασικό θερμόμετρο;

Η μέτρηση της βασικής θερμοκρασίας έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν γυναίκες που χρησιμοποιούν κανονικά θερμόμετρα, το είδος που έχετε συνήθως στο σπίτι. Ωστόσο, υπάρχουν πιο ακριβείς που μπορούν να αγοραστούν σε λογική τιμή.

Τα θερμόμετρα που κυκλοφορούν μόνο για αυτή τη μέθοδο έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, τα ψηφιακά έχουν συνήθως μνήμη. Δηλαδή επιτρέπει την ανάκτηση της προηγούμενης θερμοκρασίας. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να το γράψετε στο φύλλο εγγραφής ακριβώς εκείνη τη στιγμή.

Επιπλέον, είναι συνήθως πολύ ακριβείς. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να ανιχνεύσει παραλλαγές ενός δέκατου της μοίρας. Γενικά, είναι πιο εύχρηστα από τα γυάλινα. Το βασικό του πρόβλημα είναι ότι η μπαταρία τείνει να εξαντληθεί σχετικά γρήγορα.

Τώρα, μέσα στα ψηφιακά βασικά θερμόμετρα υπάρχουν επίσης διαφορετικοί τρόποι. Μία από τις επιλογές είναι το έξυπνο βασικό θερμόμετρο Femometer. Έχει πολύ υψηλή ακρίβεια και μπορεί να συγχρονιστεί με το τηλέφωνο μέσω Bluetooth.

Επιπλέον, η μνήμη φτάνει τις 300 ημέρες και η ανάγνωση διαρκεί περίπου 90 δευτερόλεπτα. Μια άλλη επιλογή είναι το ψηφιακό βασικό θερμόμετρο πολλαπλών λειτουργιών i-Snow Med. Η μνήμη του είναι μικρότερη, αλλά αποτελείται από άλλα χρήσιμα στοιχεία.

Για παράδειγμα, Διαθέτει ενσωματωμένο συναγερμό που βοηθά στη ρύθμιση μιας υπενθύμισης για το πότε πρέπει να μετρηθεί η θερμοκρασία. Διαθέτει επίσης μια οθόνη με οπίσθιο φωτισμό που διευκολύνει την ανάγνωση.Κίνδυνοι της μεθόδου βασικής θερμοκρασίας

Η μέθοδος προγραμματισμού βασικής θερμοκρασίας, όταν χρησιμοποιείται για την αναζήτηση εγκυμοσύνης, δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο. Παρ ‘όλα αυτά, Είναι μια μέθοδος που απαιτεί υπομονή και επιμονή. Επιπλέον, απαιτείται διαθεσιμότητα για να μπορέσετε να κάνετε σεξουαλικές σχέσεις τις ημέρες της μέγιστης γονιμότητας.

Λογικά, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αντισυλληπτικό σε αυτό το στάδιο. Από την άλλη πλευρά, όταν χρησιμοποιείται για την πρόληψη της εγκυμοσύνης, εγκυμονεί κινδύνους. Πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι δεν είναι μια ακριβής μέθοδος. Ως εκ τούτου, μπορεί να εμφανιστούν ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Με τον ίδιο τρόπο, Επίσης, δεν προστατεύει από σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις ούτε θεωρείται αποτελεσματικό αντισυλληπτικό. Για αυτούς τους λόγους, δεν συνιστάται η χρήση του για τέτοιου είδους σκοπούς.

Οι γυναίκες που επιδιώκουν να επιτύχουν εγκυμοσύνη πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη βασική θερμοκρασία. Το άγχος, η ανεπαρκής ανάπαυση ή οι διαταραγμένοι κύκλοι ύπνου μπορούν να αυξήσουν τη θερμοκρασία σας.

Το ίδιο συμβαίνει όταν υπάρχει κάποιο είδος ασθένειας που προκαλεί πυρετό.. Ακόμη και η κατανάλωση αλκοόλ, το ταξίδι ή η λήψη ορισμένων φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει αύξηση της βασικής θερμοκρασίας.

Τι να θυμάστε;

Η μέθοδος προγραμματισμού εγκυμοσύνης με βασική θερμοκρασία είναι απλή και φυσική. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόβλεψη των ημερών της μεγαλύτερης γονιμότητας μιας γυναίκας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προσπαθήσετε να συγχρονίσετε τις σεξουαλικές σχέσεις με εκείνες τις μέρες για να έχετε περισσότερες πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Ωστόσο, πρέπει να γίνει με ακρίβεια και ακολουθώντας ορισμένες συμβουλές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η τεχνική δεν συνιστάται ως μέθοδος αντισύλληψης, αφού δεν είναι ούτε ακριβής ούτε αποτελεσματική. Πριν την εξασκήσετε, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γυναικολόγο ή ειδικό. Αυτό θα βοηθήσει στην επίλυση όλων των αμφιβολιών.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Leave a Comment