Πώς να αποτρέψετε τις ραγισμένες θηλές κατά τον θηλασμό

Εάν έχετε πόνο στο στήθος μετά το θηλασμό, πιθανότατα υποφέρετε από ραγισμένες θηλές. Σας λέμε πώς να αποτρέψετε αυτό το πρόβλημα.

Η περίοδος του θηλασμού είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες περιόδους για τη μητέρα και το μωρό. Ωστόσο, Είναι σύνηθες οι γυναίκες να εμφανίζουν δυσάρεστα συμπτώματα λόγω της ευαισθησίας του στήθους σας. Πώς να αποτρέψετε τις ρωγμές στη θηλή;

Είτε λόγω κακής προσκόλλησης του μωρού στο στήθος, κακής χρήσης του θήλαστρου, είτε λόγω μόλυνσης, οι μαστοί —και ειδικά οι θηλές— μπορεί να παρουσιάσουν ρωγμές, πόνο, ακόμη και αιμορραγία. Ευτυχώς, συνήθως δεν είναι σοβαρό και μπορεί να προληφθεί με λίγη προσοχή. Στον παρακάτω χώρο σας λέμε αναλυτικά τι μπορείτε να κάνετε.

Συμβουλές για την αποφυγή ρωγμών στη θηλή κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Όταν ξεκινάτε το θηλασμό, είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε ευαισθησία στη θηλή ή ελαφριά ενόχληση. Ωστόσο, Αυτό είναι συνήθως προσωρινό και εξαφανίζεται καθώς το μωρό θηλάζει. Τότε, είναι φυσιολογικό αυτή η διαδικασία να είναι άνετη και ανώδυνη. Εάν όχι, πρέπει να αξιολογήσετε εάν υπάρχει πρόβλημα.

Πληροφορίες κοινοποιήθηκαν στις Journal of Pharmacopuncture Υπολογίζεται ότι το 80 έως 90 τοις εκατό των γυναικών που θηλάζουν αντιμετωπίζουν πόνο και ρωγμές στη θηλή.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά σε δημοσίευση στο International Journal of Environmental Research and Public Health, ο πόνος στη θηλή είναι ένδειξη κακής θέσης και μανδάλωσης κατά τον θηλασμό. Ομοίως, μπορεί να εμφανιστεί λόγω λοιμώξεων, ανωμαλιών στον ουρανίσκο του μωρού, μαστίτιδας, αγγειόσπασμου ή ανεστραμμένων θηλών.

Τα καλά νέα είναι ότι Υπάρχουν διάφορες στρατηγικές για την αποφυγή αυτής της πάθησης και των πιθανών συναφών επιπλοκών της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κάποιες προσαρμογές στη ρουτίνα θηλασμού και φροντίδας σας. Ας δούμε αναλυτικά.

1. Κρατώντας το μωρό κατά τη διάρκεια του ταΐσματος

Το πρώτο μέτρο για την αποφυγή ρωγμών στη θηλή είναι να ελέγξετε πώς το μωρό σφίγγει στο στήθος. Όταν η λαβή σας είναι λανθασμένη, είναι συνηθισμένο να αισθάνεστε πόνο και ρωγμές. Υπάρχουν τρόποι για να μάθετε αν αυτό είναι το πρόβλημα. Σύμφωνα με έναν οδηγό από το Αραγωνικό Ινστιτούτο Επιστημών Υγείας, τα σημάδια του σωστού μανδάλωσης είναι τα ακόλουθα:

  • Στόμα ορθάνοιχτο.
  • Καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της θηλής.
  • Στενά χείλη (εξω απο).
  • Πηγούνι κολλημένο στο στήθος της μητέρας.
  • Το κεφάλι και το σώμα του μωρού ευθυγραμμίζονται.

2. Σωστή απελευθέρωση

Εάν για κάποιο λόγο χρειαστεί να απασφαλίσετε το μωρό, αντί να το τραβήξετε και να του προκαλέσετε πόνο, βάλτε ένα καθαρό δάχτυλο ανάμεσα στο στήθος και τα ούλα του. Στη συνέχεια, απομακρύνετε το κεφάλι του από το στήθος του. Διά μέσου Beaumont Health σημειώνεται ότι Δεν είναι σωστό να τραβάτε το μωρό από το στήθος, καθώς αυτό μπορεί να το βλάψει.

3. Προσαρμόστε τη θέση σας

Θα πρέπει επίσης να αισθάνεστε άνετα να θηλάζετε. Υπάρχουν διαφορετικές θέσεις για να το κάνετε. Μπορείτε να αλλάξετε θέσεις, να δοκιμάσετε αξεσουάρ όπως μαξιλάρια θηλασμού και να κρατήσετε το μωρό σας κοντά στο στήθος σας αντί να σκύβετε από πάνω. Λάβετε υπόψη ότι το πρόσωπο και οι γοφοί του πρέπει να είναι στραμμένα προς το μέρος σας ενώ θηλάζετε.

4. Ενυδατώστε τις θηλές

Οι θηλές πρέπει να ενυδατώνονται κατά τη διάρκεια του θηλασμού, καθώς όταν είναι στεγνές είναι ευαίσθητες και μπορεί να ραγίσουν και να αιμορραγήσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμες θηλών, αρκεί να είναι κατάλληλες για μωρά, γιατί το στόμα τους θα έρθει σε επαφή με την περιοχή.

Η κλινική του Κλίβελαντ προτείνει κρέμες με λανολίνη, κρέμα γλιστρίδας, αραιωμένο έλαιο μέντας ή απόσταγμα μενθόλης. Για να τα χρησιμοποιήσετε, καθαρίστε καλά την περιοχή με νερό και απλώστε την κρέμα αφού τελειώσετε το τάισμα του μωρού. Έτσι, το δέρμα θα μπορεί να το απορροφήσει μετά την επόμενη δόση.

5. Αποφύγετε ή μειώστε τη διόγκωση

Η διόγκωση αναφέρεται στο υπερβολικό γέμισμα των μαστών με γάλα. Οταν συμβαίνει αυτό, Η γυναίκα συνήθως βιώνει πρήξιμο, πόνο και ρωγμές στις θηλές. Συχνά συμβαίνει μετά από μη θηλασμό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να αποφευχθεί αυτό, μπορείτε να βγάλετε γάλα με αντλία. Ωστόσο, εάν έχει ήδη παρουσιαστεί, καλό είναι να εφαρμόσετε τα ακόλουθα:

  • Εφαρμόστε μια ζεστή, υγρή κομπρέσα πετσέτας σε ένα στήθος κάθε φορά.
  • Κάντε μασάζ στο στήθος ενώ κάνετε ντους και αφήστε το γάλα να στάξει.


6. Χρησιμοποιήστε το ιδανικό μέγεθος χοάνης θήλαστρου

Πρέπει να μετρήσετε το πρόσωπο της θηλής με μια ταινία. Πρέπει να γίνει σε χιλιοστά και να προστεθούν δύο επιπλέον. Με βάση τη μέτρηση μπορείτε να επιλέξετε την καταλληλότερη.

Για να μάθετε εάν έχετε λάθος χοάνη, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι θηλές δεν τρίβονται στις πλευρές της σήραγγας, ότι δεν εισέρχεται υπερβολική θηλή και ότι δεν υπάρχουν σημεία του δέρματος όπου υπάρχουν σημάδια ή ερυθρότητα. παραμένει. Η θηλή δεν πρέπει να είναι λευκή, δεν πρέπει να υπάρχει πόνος και δεν πρέπει να εμφανίζεται εξόγκωμα στο στήθος μετά την εξαγωγή.

7. Διατηρήστε το στήθος στεγνό

Εάν είστε από τις μητέρες που έχουν διαρροές γάλακτος, Θυμηθείτε να αλλάζετε συχνά τα μαξιλαράκια θηλασμού αλλά και τα σουτιέν. Το να διατηρείτε την περιοχή στεγνή είναι ζωτικής σημασίας για να αποφύγετε μολύνσεις, ρωγμές και άσχημη οσμή.

8. Αντιμετωπίστε το frenulum του μωρού

Εάν το μωρό σας έχει υπογλώσσιο δέσιμο στη γλώσσα, μπορεί να προκαλέσει πόνο και ρωγμές. Πρόκειται για μια συγγενή δυσπλασία κάτω από τη γλώσσα του μωρού. Η γλώσσα είναι δεμένη στο πάτωμα του στόματος και οι κινήσεις του θηλασμού περιορίζονται ή αποτρέπονται.

Για να μάθετε εάν το μωρό σας έχει υπογλώσσιο frenulum, θα πρέπει να το αξιολογήσει ένας παιδίατρος.

9. Χρησιμοποιήστε επιθέματα υδρογέλης

Τα τακάκια υδρογέλης έχουν γίνει δημοφιλή ως συμμάχους για την πρόληψη ρωγμών στη θηλή κατά το θηλασμό.

Μια μελέτη που κοινοποιήθηκε μέσω Journal of Obstetric, Gynecologic & Neonatal Nursing διαπίστωσε ότι η εφαρμογή του έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη ανακούφιση από τον πόνο και χαμηλότερο ποσοστό τραυματισμών της θηλής. Στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματά του ήταν ανώτερα σε σύγκριση με μια αλοιφή λανολίνης.

Αυτά τα επιθέματα μπορούν να αγοραστούν σε φαρμακεία και εξειδικευμένα καταστήματα μητρότητας. Εφαρμόζονται απευθείας στο στήθος για ηρεμία και ανανέωση. Ορισμένα έχουν ενυδατικά συστατικά και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν έως και 24 ώρες.

Πότε να ζητήσετε ιατρική βοήθεια;

Εάν η διαδικασία του θηλασμού είναι ενοχλητική και επαναλαμβανόμενη, είναι σημαντικό να αναζητήσετε βοήθεια το συντομότερο δυνατό. Οι σύμβουλοι θηλασμού και οι παιδίατροι μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος για να γίνει αυτό το έργο πιο άνετο και ευχάριστο.

Αυτό θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό, καθώς τα σχετικά προβλήματα δεν αργούν να εμφανιστούν. Η μητέρα μπορεί να εμφανίσει μαστίτιδα, μεταξύ άλλων λοιμώξεων. ενώ το μωρό μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες στη σωστή σίτιση.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Leave a Comment