Πώς να χρησιμοποιήσετε τα φακελάκια τσαγιού για τα μάτια

Τα φακελάκια τσαγιού μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε τις παθήσεις των ματιών, καθώς και να μειώσετε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες. Τολμάτε να τα δοκιμάσετε;

Τελευταία ενημέρωση: 24 Μαΐου 2023

Γνωρίζατε ότι τα φακελάκια τσαγιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα μάτια; Πολλοί από εμάς, λόγω άγχους, έλλειψης ύπνου ή ακόμα και γενετικής, Μπορεί να υποφέρουμε από σακούλες και μαύρους κύκλους που επηρεάζουν την ομορφιά του προσώπου μας.

Σήμερα θα ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά φακελάκια τσαγιού για να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Αν έχουμε μια παρουσίαση έργου, μια συνέντευξη για δουλειά ή οποιοδήποτε άλλο ραντεβού και θέλουμε η εμφάνισή μας να είναι τέλεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις επιλογές που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

φακελάκια τσαγιού

Ορισμένα φυτά με αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα θα βοηθήσουν στην εμφάνιση πιο υγιούς εμφάνισης.

Caesalpinia pulcherrima

ο Caesalpinia pulcherrimaεπίσης γνωστό ως κρεολικό μακάο, Μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε διαφορετικές οφθαλμικές παθήσεις. Για παράδειγμα, αν τα μάτια μας είναι πρησμένα αφού έχουμε κοιμηθεί άσχημα ή έχουμε πολλά φακελάκια, αυτό το είδος φακελάκια τσαγιού μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για εμάς.

Αυτό οφείλεται σε τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχει αυτό το βότανο που βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής του ήπατος, στη μείωση του πυρετού, ακόμη και στη θεραπεία της βρογχίτιδας και του άσθματος.

Αλλά, Η τοπική χρήση μας επιτρέπει να μειώσουμε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια μας. Για αυτό, πρέπει να ετοιμάσουμε ένα κανονικό έγχυμα και να εφαρμόσουμε τα φακελάκια τσαγιού σε κάθε μάτι. Ανάλογα με τη σοβαρότητα των σακουλών μας θα τα αφήσουμε για δεκαπέντε λεπτά ή περισσότερο.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Τα μάτια σας ξύπνησαν πρησμένα; 5 γρήγορες θεραπείες για την ανακούφισή τους

Πυρετός χαμομηλιού

Το χαμομήλι είναι μια από τις παραδοσιακές θεραπείες για τη θεραπεία παθήσεων των ματιών.

Αυτό το τσάι είναι το γνωστό χαμομήλι. Ωστόσο, παρόλο που πολλοί το συνιστούν για τη θεραπεία ορισμένων λοιμώξεων των ματιώνείναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί όταν το χρησιμοποιούμε.

Ο λόγος εξηγείται από τη μελέτη Οφθαλμικές ανεπιθύμητες ενέργειες συστηματικών φαρμάκωνστην οποία μας προειδοποιεί ότι Ορισμένα άτομα μπορεί να έχουν ευαισθησία σε ορισμένα αλλεργιογόνα χόρτου.

Αν είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε κανενός είδους αλλεργία και ότι το δέρμα μας δεν αντιδρά αρνητικά στο χαμομήλι, μπορούμε να επωφεληθούμε από τη χρήση του. Ναι πράγματι, πάντα ερμητικά κλεισμένα φακελάκια τσαγιού για να μην μπαίνουν κομμάτια στο μάτι και προκαλούν λοίμωξη όπως η επιπεφυκίτιδα.

Πώς μας ωφελεί το χαμομήλι; Αντιμετωπίζει τη φλεγμονή σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή του προσώπου μας και μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε μια πιο αφυπνισμένη ματιά.

Foeniculum vulgare

ο Foeniculum vulgare Είναι ένα βότανο με το οποίο παρασκευάζεται αφέψημα με μάραθο. Χρησιμοποιήστε φακελάκια τσαγιού αυτού του βοτάνου στα μάτια σας Θα μας επιτρέψει να ανακουφίσουμε τα κουρασμένα μάτια που μπορεί να ερεθιστούν αν εργαζόμαστε μπροστά στον υπολογιστή ή έχουμε λίγη ξεκούραση..

Ωστόσο, μπορεί να μας βοηθήσει και σε άλλα προβλήματα:

  • Φλόγωση της μεμβράνης των βλεφάρων: Αν εφαρμόσουμε φακελάκια τσαγιού σε κάθε κλειστό μάτι για δέκα λεπτά το πολύ, αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του ερεθισμού και του κνησμού. Ας θυμηθούμε ότι αυτή η πάθηση είναι εξαιρετικά μεταδοτική είτε είναι ιογενής είτε βακτηριακή.
  • Βλεφαρίτιδα: Είναι μια φλεγμονή που εμφανίζεται στην άκρη των βλεφάρων. Προκαλεί φλεγμονή, ξηρότητα, δακρύρροια και άλλα πολύ ενοχλητικά συμπτώματα. Τα φακελάκια τσαγιού με μάραθο βοηθούν στην ανακούφιση αυτών των συμπτωμάτων. Μπορεί επίσης να βοηθήσει αν έχουμε στυφά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Πώς να καταναλώνετε το μάραθο; Γνωρίστε όλες τις ιδιότητες του

Συμβουλές για μαύρους κύκλους και σακούλες στα μάτια

Εκτός από την εφαρμογή των φακελίσκων τσαγιού, μπορούμε να τα ψύξουμε για να πετύχουμε μεγαλύτερη αποστράγγιση.

Όπως έχουμε ήδη δει, τα φακελάκια τσαγιού βοηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως μαύροι κύκλοι, σακούλες στα μάτια, αλλά και καταστάσεις όπως η επιπεφυκίτιδα. Ωστόσο, θέλουμε να μοιραστούμε μια τελευταία συμβουλή που στοχεύει στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και των σακουλών στα μάτια. Είναι περίπου Βάλτε τα φακελάκια τσαγιού στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τα κρύα.

Το κρύο διεγείρει την κυκλοφορία και βοηθά στην αποστράγγιση των υγρών από την περιοχή του περιγράμματος των ματιών.. Επομένως, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φακελάκια τσαγιού που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Απλά πρέπει να το αφήσουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά και θα το βάλουμε στα μάτια μας για δέκα λεπτά.

Έχετε συνήθως προβλήματα με τα μάτια; Έχετε συχνά σακούλες και μαύρους κύκλους; Ελπίζουμε ότι αυτές οι θεραπείες μπορούν να σας βοηθήσουν, αλλά σας υπενθυμίζουμε να είστε πολύ προσεκτικοί με το έγχυμα χαμομηλιού.

Σε όλα τα φακελάκια τσαγιού βεβαιωθείτε ότι έχουν κλείσει σωστά για να μην μπει τίποτα στα μάτια σου. Σας ενθαρρύνουμε να δοκιμάσετε αυτές τις θεραπείες. Θα δουλέψουν για εσάς;

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


  • Castro-Muñoz, Rosario, Castro-Cepero, Viviana, & Ceroni-Stuva, Aldo. (2015). Phenology of Caesalpinia pulcherrima (L.) Sw. σε έναν αστικό βοτανικό κήπο στη Λίμα του Περού. Εφαρμοσμένη Οικολογία, 14(2), 201-209. Ανακτήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019, από http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1726-22162015000200012&lng=es&tlng=es.
  • Fano Machín, Ναι. (2016). Επιπλοκές της βλεφαρίτιδας. Παρουσίαση υπόθεσης. Περιοδικό Ιατρικών Επιστημών της Αβάνας, δεκαπέντε(1) Ανακτήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2019, από http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S1729-519X2016000100010&lng=es&tlng=es.
  • Rodríguez Aguado, O. (2001). Μια προσέγγιση της λαϊκής ιατρικής στο Ubrique (1996-1997). Culture of care, Έτος V, αρ. 10 (2ο εξάμηνο 2001); σελ. 46-62.
  • Rojas Mejía, Á. Μ. (2007). Φαρμακευτικά φυτά στη διαχείριση οφθαλμικών παθήσεων.

Leave a Comment