Πώς να ενεργήσετε και να αναγνωρίσετε ένα δάγκωμα αράχνης από βιολί;

Ένα τσίμπημα μιας αράχνης βιολιού μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι σοβαρό. Ωστόσο, είναι καλύτερο να αποτρέψετε αυτό από το να συμβεί.

Η αράχνη του βιολιού είναι α επικίνδυνο ζώο που ζει σε διάφορα μέρη της Αμερικής. Μερικές φορές, το δάγκωμά τους γίνεται επείγουσα ιατρική κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως.

Μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο από το διάσημο μαύρη χήρα. Το δάγκωμα της αράχνης του βιολιτζή σχεδόν δεν γίνεται αισθητό, αλλά μερικές φορές είναι θανατηφόρο.

Το δηλητήριό του περιέχει πολύ ισχυρά ένζυμα. Αυτά μπορούν να καταστρέψουν κάθε ιστό που περιέχει πρωτεΐνες. Υπολογίζεται ότι η επίδραση είναι 10 φορές πιο έντονη από αυτή του θειικού οξέος.

Τα χαρακτηριστικά της αράχνης βιολιού

Η αράχνη του βιολιού είναι επίσης γνωστή ως βιολί αράχνη, γωνιακός πολυέλαιος, ερημική αράχνη και καφέ ερημική αράχνη. Η τεχνική του ονομασία είναι Loxosceles laeta και θεωρείται το πιο επικίνδυνο στο είδος του. Είναι ενεργό όλο το χρόνο, αλλά τείνει να γίνεται πιο παθητικό τους κρύους μήνες.

Αυτό το ζώο αποφεύγει την επαφή με τον άνθρωπο. Συνήθως κρύβεται σε γωνίες ή χαραμάδες που είναι δύσκολο να προσπελαστούν.

Είναι πιο συνηθισμένο να το βρείτε σε ακάθαρτα και σκονισμένα μέρη, όπως πίσω από πίνακες ζωγραφικής, σε προεξοχές, κάτω από ντεπόζιτα υγραερίου, ντουλάπες και παρόμοια μέρη.

Μετράει μεταξύ 8 και 30 χιλιοστών με τα πόδια σε έκταση. Σε αντίθεση με άλλες αράχνες, μόνο 6 μάτια και όχι 8.

Η κοιλιά έχει δύο πλάγιες εσοχές, σαν βιολί, και είναι μασίφ καφέ. Τα πόδια είναι λίγο πιο ανοιχτόχρωμα. Τόσο η κοιλιά όσο και τα πόδια καλύπτονται με λεπτές τρίχες.

Παράγοντες κινδύνου για ένα δάγκωμα

Ο κύριος παράγοντας κινδύνου για να πέσετε θύμα ενός δαγκώματος αράχνης βιολιού είναι ζουν σε μια γεωγραφική τοποθεσία όπου υπάρχει αυτή η αράχνη. Συγκεκριμένα, ζει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Αμερικής.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει μόνο σε ορισμένες Πολιτείες. Το ίδιο συμβαίνει και στον Καναδά.

Δεν επιτίθεται σε ανθρώπους εκτός και αν προκαλείται. Δεν τους αρέσει να τους βλέπουν και γι’ αυτό η συνήθης αντίδρασή τους είναι να τραπούν σε φυγή.

Τα περισσότερα τσιμπήματα αράχνης βιολιού συμβαίνουν επειδή, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, καταλήγουν στα ρούχα ενός ατόμου. Εξ ου και η σημασία της διατήρησης των ντουλαπιών πολύ καθαρών.

Γωνίες, σκοτεινά σημεία και ρωγμές στα σπίτια είναι ιδανικά μέρη για να έχει καταφύγιο η βιολί αράχνη.

Συμπτώματα δαγκώματος

Είναι σημαντικό να το επισημάνουμε Τα περισσότερα δαγκώματα της αράχνης του βιολιού δεν προκαλούν σοβαρά συμπτώματα. Μερικές φορές, δεν υπάρχουν καν σημάδια. Σε πολλές άλλες περιπτώσεις, αυτές περιορίζονται σε ένα ήπιο οίδημα με κόκκινο εξόγκωμα.

Αλλά άλλες φορές, αυτό το δάγκωμα μπορεί να οδηγήσει σε σπυράκι ή βράση. Η όψη αυτών είναι παρόμοια με αυτή μιας τρίχας που έχει μπει μέσα.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι μια μόλυνση που ονομάζεται λοξοσκελεισμός. Αυτό προκαλεί τον θάνατο του δερματικού ιστού. Δεν υπάρχει τρόπος να το σώσετε, αλλά η περιοχή του δέρματος που δέχτηκε επίθεση πρέπει να κοπεί και να αφαιρεθεί. Ο τραυματισμός παίρνει τη μορφή ανοιχτού τραύματος ή έλκους.

Το δέρμα εμφανίζεται κόκκινο γύρω από το κέντρο, δηλαδή στο σημείο του δαγκώματος. Τότε αυτή η περιοχή γίνεται άσπρη και μετά γίνεται μπλε. Αυτό σπάνια οδηγεί σε θάνατο.Πώς να αντιμετωπίσετε το δάγκωμα της αράχνης του βιολιού

Στις περισσότερες περιπτώσεις Μπορούν να ληφθούν μέτρα στο σπίτι για τη θεραπεία ενός δαγκώματος αράχνης από βιολί.. Αυτό που υποδεικνύεται είναι να εφαρμόσετε μια τεχνική πρώτων βοηθειών γνωστή με το ακρωνύμιο RICE (είναι στα αγγλικά):

 • ξεκούραση (Υπόλοιπο): Το άτομο πρέπει να ξαπλώνει και να παραμένει αδρανές.
 • πάγος (Πάγος): Στην πληγείσα περιοχή εφαρμόζονται παγοκύστες.
 • συμπίεση (Συμπιέζω): Συνίσταται στην τοποθέτηση ενός συμπιεστικού επιδέσμου στην πληγή.
 • Ανύψωση (Ανύψωση): Η πληγείσα περιοχή πρέπει να είναι ανυψωμένη πάνω από το επίπεδο της καρδιάς.

Εάν το δάγκωμα μετατραπεί σε έλκος, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στον γιατρό για να σας υποδείξει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Δεν είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης από μόνη της, αλλά απαιτεί διαβούλευση.Πότε να συμβουλευτείτε τον γιατρό;

Οι άνθρωποι συνήθως δεν εντοπίζουν τη στιγμή που τους δαγκώνει μια αράχνη βιολιού. Σχεδόν πάντα Το παρατηρούν από τα συμπτώματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτείται επείγουσα ιατρική φροντίδα, ιδιαίτερα όταν εμφανίζονται μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

 • Έντονος κνησμός.
 • Ρίγη και πυρετός.
 • Αίσθημα γενικής κακουχίας.
 • Υπερβολικός ιδρώτας.
 • Ναυτία.

Αφ ‘ετέρου, Τα ακόλουθα συμπτώματα θεωρούνται εξαιρετικά επείγοντα και αξίζουν άμεσης προσοχής:

 • Κίτρινος αποχρωματισμός του δέρματος.
 • Αίμα στα ούρα.
 • Επιληπτικές κρίσεις.
 • Απώλεια συνείδησης.
Οι επιληπτικές κρίσεις και η απώλεια συνείδησης είναι αναμφίβολα σημάδια που απαιτούν άμεση προσοχή μετά από δάγκωμα αράχνης.

Αποτρέψτε ατυχήματα με αράχνες

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε το δάγκωμα της αράχνης του βιολιού είναι να λάβετε μέτρα για να το αποτρέψετε. Το πιο αποτελεσματικό είναι να διατηρείτε σωστά καθαρά τα σκοτεινά σημεία και τις γωνίες.καθώς και κάτω από χαλιά και πίσω από πίνακες ζωγραφικής.

Συνιστάται πάντα να ανακινείτε τα ρούχα πριν τα χρησιμοποιήσετε. Ελέγξτε επίσης το κρεβάτι πριν πάτε για ύπνο και κρατήστε το μακριά από τους τοίχους. Ένας επαγγελματικός περιοδικός υποκαπνισμός είναι ιδανικός.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


 • Magaña Magaña, JB Πρόταση για οδηγό θεραπείας σε περίπτωση δηλητηρίασης λόγω τσιμπήματος αράχνης και δαγκώματος φιδιών ειδών από το Ελ Σαλβαδόρ.
 • García-Cuevas, R. (2011). Bite by Loxosceles Laeta (Fiddler Spider). Lux Médica, 6(18), 39-45.

Leave a Comment