Πώς να βουλώσετε τους πόρους του δέρματός σας με 3 θεραπείες

Οι πόροι τείνουν να φράσσονται λόγω του ιδρώτα και της λιπαρότητας από το ίδιο το δέρμα. Επομένως, σήμερα θα ανακαλύψετε πώς μπορείτε να τα καθαρίσετε σε βάθος με μερικές φυσικές λύσεις.

Τελευταία ενημέρωση: 6 Ιουλίου 2023

Οι πόροι του δέρματος τείνουν να φράσσονται. Αυτό συνήθως οφείλεται σε ακατάλληλο καθαρισμό που προκαλεί σταδιακά φράξιμο λίπους, ιδρώτα και βρωμιάς. Επομένως, σήμερα θα ξέρετε πώς να ξεβουλώνετε τους πόρους χάρη σε μερικές φυσικές λύσεις.

Τι συμβαίνει όταν έχουμε φραγμένους πόρους; Μία από τις συνέπειες είναι η αύξηση του μεγέθους του λόγω της συσσώρευσης ουσιών στο εσωτερικό του πόρου που δημιουργούν ένα σπυράκι.

Δεδομένου ότι ο πόρος είναι διεσταλμένος, είναι πολύ πιο αισθητό. Αυτό είναι πολύ αντιαισθητικό και απαιτεί μια σειρά λύσεων για να καθαρίσει σε βάθος το δέρμα και να αποφράξει τους πόρους. Ο κοινός καθαρισμός προσώπου, σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν αναφέρει κανένα ευνοϊκό αποτέλεσμα..

Λύσεις για να αποφράξετε τους πόρους

Μέσω της απολέπισης βοηθάμε στον καθαρισμό των υπολειμμάτων του προσώπου μας.

Πολλές φορές, Προσπαθούμε να αποφράξουμε τους πόρους τρίβοντας δυνατά το δέρμα. όταν το καθαρίζουμε με σαπούνι. Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε ακόμη και ένα πινέλο απολέπισης. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν έχει το αποτέλεσμα που αναζητούμε.

Υπάρχει μια σειρά από πολύ πιο αποτελεσματικές λύσεις που θα μας βοηθήσουν ελευθερώστε τους πόρους μας από τη συσσωρευμένη βρωμιά χωρίς να ερεθίσετε το δέρμα. Για να γίνει αυτό, θα δούμε 3 διορθωτικά μέτρα που είναι απαραίτητο να τα εφαρμόσουμε με τη σειρά που θα τα παρουσιάσουμε.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Γιατί είναι σημαντική η ρουτίνα καθαρισμού προσώπου;

1. Ατμός προσώπου με βότανα

Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφράξετε τους πόρους. Είναι ένα ουσιαστικό βήμα αυτό Θα βοηθήσει τους πόρους να ανοίξουν και, έτσι, θα διευκολύνει τον καθαρισμό τους. Χωρίς αυτήν την επιλογή θα είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσετε σε βάθος τον πόρο και να τον απελευθερώσετε από όλη τη συσσωρευμένη βρωμιά.

Όπως επισημαίνει αυτή η μελέτη από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Babahoyo (Εκουαδόρ), ο ατμός ανοίγει τους πόρους, αλλά και ευαισθητοποιεί το δέρμα. Επομένως, πρέπει να περάσουμε το πολύ 5 λεπτά με το πρόσωπό μας κοντά στο νερό αφού έχει βράσει. Μπορούμε να προσθέσουμε χαμομήλι, βάλσαμο λεμονιού ή ακόμα και λεβάντα.

2. Ζεστή κομπρέσα

Αφού περάσουμε 5 λεπτά με το πρόσωπό μας στον ατμό, Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μερικά χαρτομάντιλα για να διευκολύνουμε την απομάκρυνση της βρωμιάς από τους πόρους. Θα το κάνουμε πολύ προσεκτικά. Εάν οι πόροι σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όπως η μύτη, δεν είναι αρκετά ανοιχτοί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ζεστή κομπρέσα.

Η επαφή με τη θερμότητα θα βοηθήσει να ανοίξουν οι πόροι και μπορούμε να τους καθαρίσουμε αποτελεσματικά.

Θα το μουλιάζουμε στο νερό που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε ατμούς προσώπου και Θα το εφαρμόσουμε για λίγα λεπτά στην πληγείσα περιοχή. Στη συνέχεια, θα επαναλάβουμε τη διαδικασία με τα χαρτομάντιλα για να απελευθερωθεί τελικά το σπυράκι.

3. Μάσκα αργίλου για να ξεφράξει τους πόρους

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα μετά την ολοκλήρωση των δύο προηγούμενων. Η μάσκα αργίλου αφήνει το δέρμα πολύ απαλό, ανανεωμένο και το καθαρίζει σε βάθος, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα.. Είναι σημαντικό να μην το αφήνουμε στο πρόσωπό μας για πολλή ώρα, γιατί αν έχουμε ευαίσθητο δέρμα μπορεί να το ερεθίσουμε και να το καταστρέψουμε.

Υπάρχουν πολλές μάσκες αυτού του τύπου σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ, αν και μπορούμε να τις φτιάξουμε και στο σπίτι. Συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε αυτή τη μάσκα περισσότερο από μία φορά κάθε 15 ημέρεςαφού θα μπορούσαμε να βλάψουμε πάρα πολύ το δέρμα μας.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Πώς να ετοιμάσετε μια καλή σπιτική μάσκα για να καθαρίσετε τους πόρους

Η σημασία του καθαρισμού προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου είναι αναπόφευκτος ως το πρώτο βήμα για την επίτευξη του δέρματος του μωρού.

Παρά τις λύσεις για την αποφράξεις των πόρων που έχουμε εξηγήσει προηγουμένως, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη δύο βασικές συμβουλές:

Το πρώτο είναι την ανάγκη να καθαρίζουμε το δέρμα του προσώπου μας κάθε βράδυ. Είναι καλύτερο να το καθαρίζετε αυτή την ώρα της ημέρας και όχι το πρωί. Ο λόγος είναι ότι το βράδυ το δέρμα αναπλάθεται και, επομένως, είναι πιο σημαντικό να είναι καθαρό.

Μια άλλη συμβουλή που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας είναι αυτή Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ. Μερικές φορές, νομίζουμε ότι δεν έχει μείνει τίποτα στο δέρμα μας, αλλά παίρνουμε ένα βαμβάκι και λίγο micellar water και κάνουμε έκπληξη! Μένει ακόμα λίγο μακιγιάζ. Αυτό είναι πολύ επιβλαβές, φράζει τους πόρους και εμποδίζει το δέρμα να αναπνέει.

Η απόκτηση αυτών των καλών συνηθειών θα αποτρέψει την εμφάνιση αντιαισθητικών μαύρων στιγμάτων στο δέρμα σας.. Επιπλέον, ο καλός καθαρισμός θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος και την εμφάνιση πρώιμων ρυτίδων λόγω κακής φροντίδας. Πώς φροντίζετε συνήθως το δέρμα σας; Το καθαρίζεις σωστά;

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


  • Mora Ochoa, M., Savignon, O., Rosa, A., González Gross, TM, & Castro Mela, I. (2010). Ο ήλιος: εχθρός του δέρματός μας; Medisan, 14(6), 0-0.
  • Pérez, JP, Comas, LV, & Ramos, PP (2011). Σχεδιασμός και ανάπτυξη δύο μασκών προσώπου για ακμή με χιτίνη ως βιοδραστική ουσία. Περιοδικό Cuban Pharmacy, Τέσσερα πέντε(2), 251-263.
  • Vila, MAB (2014). Τεχνικές υγιεινής προσώπου και σώματος. Εκδόσεις Paraninfo, Α.Ε.

Leave a Comment