Προσδοκία vs. πραγματικότητα: τι να κάνετε αν δεν σας αρέσει το νέο σας κούρεμα;

Τι να κάνουμε όταν μας αφήνουν άσχημα; Το σιδέρωμα ή το μπούκλα μπορεί να είναι καλές επιλογές. Εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα για να λύσετε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα.

Τελευταία ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2023

Όλοι αναγνωρίζουμε την τραγωδία να φύγουμε από ένα σαλόνι ομορφιάς και να αποκτήσουμε το νέο μας Κοίτα Δεν μας αρέσει καθόλου. Ωστόσο, η θετική πλευρά είναι ότι πολλά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα χτενίσματος έχουν λύση. Ετσι είναι! Αυτό το κακό κούρεμα δεν χρειάζεται να μείνει στο κεφάλι σας για πάντα.

Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε πώς να διορθώσετε το κόψιμο που δεν σας αρέσει: από τη διόρθωση των κακών κτυπημάτων με απαλότητα με στρώσεις έως την επιδιόρθωση δυσάρεστων χρωματισμών με ανταύγειες. Για χάρη της εικόνας σας, φροντίστε να διαβάσετε αυτό το σημείωμα!

Συμβουλές για να διορθώσετε το κούρεμα ενόψει των πιο συνηθισμένων καταστροφών

Ίσως έκοψες πολύ κοντά τα μαλλιά σου ή επέμενες σε ένα στυλ που τελικά δεν έδωσε τα αποτελέσματα που ήθελες. Μπορεί ακόμη και να έπεσες στα χέρια ενός κακού στυλίστα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, εδώ σας αφήνουμε τις λύσεις στις πιο συχνές καταστροφές.

Τα κτυπήματα σου δεν έμοιαζαν όπως ήθελες

Παίρνοντας κτυπήματα (ή κρόσσια) Ήταν πάντα μια επικίνδυνη επιλογή. Μπορεί να αλλάξει εντελώς την εμφάνισή σας. Αν σε μια στιγμή γενναιότητας αποφασίσατε ότι αυτό το κόψιμο ήταν για εσάς, αλλά μετά καταλάβατε ότι δεν ήταν, ηρεμήστε! Υπάρχουν λύσεις:

 • Λείανση με στρώσεις: Μπορείτε να ζητήσετε από τον έμπιστο στυλίστα σας να απαλύνει λίγο τα κτυπήματα με μερικές μπροστινές στρώσεις στα υπόλοιπα μαλλιά. Έτσι, η φράντζα θα είναι πιο αρμονική με τα μαλλιά σας. Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να περιμένετε να ξεπεράσει το ζυγωματικό για να μπορέσετε να το ενσωματώσετε.
 • Αστο να μεγαλώσει: με πόνο, αυτή είναι η πιο κατάλληλη επιλογή. Το να έχεις φράντζα απαιτεί συμμετρία προσώπου. Το να το αφήσετε να αναπτυχθεί είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά είναι αυτή που δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.


Σου έχουν κόψει τα μαλλιά περισσότερο από όσο χρειάζεται

Μερικές φορές, αφήνουμε τον εαυτό μας στα χέρια του στυλίστα και του ζητάμε να κάνει μαγικά, αλλά τα «κόλπα» του δεν του βγαίνουν και τόσο καλά. Ή ίσως μας αποσπάται η προσοχή από κάτι και, όταν το καταλάβουμε, τα μισά μαλλιά μας έχουν ξεφύγει.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, πώς να διορθώσετε ένα υπερβολικό κούρεμα; Εδώ σας αφήνουμε μερικές συμβουλές:

 • Περιμένετε να μεγαλώσει ξανά: είναι η πιο προφανής επιλογή, αλλά απαιτεί πολλή υπομονή και ευρηματικότητα για να φορμάρετε τα μαλλιά σας όσο περνάει ο καιρός. Χρησιμοποιήστε όλη τη δημιουργικότητά σας για να αναδείξετε καινοτόμα χτενίσματα που προσαρμόζονται στο σχήμα του προσώπου σας.
 • Αποκτήστε μια περικοπή “Bob”: Εάν τα μαλλιά σας έχουν κοπεί πολύ κοντά, μπορείτε πάντα να στραφείτε στο “Bob” για να σώσετε ότι έχει απομείνει. Χαρακτηρίζεται από το ότι είναι κοντό, ίσιο και έχει το μπροστινό μέρος μακρύτερο από το πίσω μέρος. Είναι πολύ χρήσιμο για την απαλότητα των χαρακτηριστικών, ειδικά αν είναι αιχμηρά.
 • Δοκιμάστε το κόψιμο κέφαλος: Αν θέλεις να είσαι πιο μοδάτη, αυτό είναι ένα από τα κοψίματα που έχουν γίνει τάση. Χαρακτηρίζεται από την προσαρμοστικότητά του σε άνδρες και γυναίκες. Είναι πιο κοντό στο πάνω μέρος του κεφαλιού και στα πλάγια. και πιο μακρύ στο πίσω μέρος.
 • Σίδερο: Μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας ίσια με ένα επίπεδο σίδερο για να πάρετε επιπλέον εκατοστά. Φυσικά, θυμηθείτε το θερμικό προστατευτικό για να μην το καταστρέψετε ή στεγνώσετε.

Κόπησες και μπέρδεψες

Είναι πολύ συνηθισμένο ότι Ας τολμήσουμε να κόψουμε τα μαλλιά μας μόνοι μας, με διαδικτυακά σεμινάρια. Ωστόσο, δεν φαίνεται πάντα καλό. Τι να κάνουμε τότε;

 • Λύση για έμπειρους: Εάν έχετε ήδη εμπειρία στο κούρεμα των μαλλιών σας στο σπίτι και αυτό ήταν ένα κόλπο της μοίρας, μπορείτε να το εξομαλύνετε μόνοι σας (σε περίπτωση που ήταν λίγο ανομοιόμορφο). Μια ιδέα είναι να κάνετε υφή στα άκρα για να κρύψετε το ατύχημα.
 • Επιλογή για άπειρους: Εάν είναι η πρώτη φορά που κάνετε κούρεμα στο σπίτι ή δεν το κάνετε τόσο συχνά, σας συνιστούμε να πάτε στον έμπιστο στιλίστα σας. Να είσαι ειλικρινής και πες του τι συνέβη.
 • Σίδερο για μπούκλες: Μια τελευταία εναλλακτική είναι να κρύψετε τις ανομοιομορφίες με το σίδερο για μπούκλες. Δημιουργήστε δαχτυλίδια διαφορετικού μήκους και εκμεταλλευτείτε τη στιγμή για να πετύχετε α Κοίτα ανέμελος

Δεν σου άρεσε το στυλ

Τι θα συμβεί αν το κόψιμο που νόμιζες ότι θα ροκάρεις στην πραγματικότητα δεν βοηθά; Σε όλους όσους τολμούν να δοκιμάσουν νέα φαίνεται , του έχει συμβεί. Επομένως, σας αφήνουμε μερικές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση:

 • Δώστε του μερικές μέρες: Όταν κόβετε τα μαλλιά σας, πρέπει να δώσετε στις ίνες της τρίχας μερικές μέρες, ώστε οι άκρες να σπάσουν και το κούρεμα να μην φαίνεται τόσο άκαμπτο.
 • Δώστε το στυλ όπως θέλετε: Τι κι αν ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε νέα χτενίσματα; Εργαστείτε με αυτό που έχετε στο χέρι. Μπορεί να είναι φουλάρι, κορδέλα, κλιπ μαλλιών, λαστιχάκια ή οποιοδήποτε αξεσουάρ.
 • Αλλάξτε το χρώμα: Είναι ένα ακραίο μέτρο, αλλά πολλοί άνθρωποι τείνουν να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο χρώμα των μαλλιών παρά στο ίδιο το κούρεμα. Εάν το στυλ σας δεν είναι τόσο διαφορετικό από αυτό που φορούσατε στο παρελθόν, αυτή μπορεί να είναι η σωστή επιλογή.

Extra tip: τι να κάνετε αν η νέα σας βαφή δεν βγήκε όπως θα θέλατε;

Αν και δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά τα ίδια τα κοψίματα, είναι σύνηθες φαινόμενο η βαφή που έχουμε εφαρμόσει να μην βγαίνει όπως τη φανταζόμασταν. Ίσως το χρώμα να μην έχει ρυθμιστεί σωστά ή να φαίνεται πολύ τεχνητό. Αυτό έχει μια λύση:

 • Τονώστε τη βαφή: Σε περίπτωση που τα μαλλιά σας έχουν βγει πιο ανοιχτόχρωμα από ότι σκοπεύατε, οι στυλίστες συνιστούν να τονώσετε το χρώμα με μια βαφή έναν τόνο πιο σκούρα. Ένας άλλος τρόπος είναι βάψτε λεπτές, πιο σκούρες ανταύγειες, για να βοηθήσετε στη διάχυση του ανοιχτού χρώματος.
 • Φωτίζει με ουσίες: Αν, ωστόσο, αυτό που χρειάζεστε είναι να φωτίσετε τα μαλλιά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν με θειικά άλατα ή μάσκα βιταμίνης C. Αυτή η τελευταία επιλογή θα αφήσει τα μαλλιά σας απαλά και ενυδατωμένα.


Δεν σου αρέσει το νέο σου κούρεμα; Βρείτε τη λύση για εσάς

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για να φτιάξετε ένα κούρεμα που δεν σας αρέσει: από το να αποκτήσετε διαφορετικό στυλ για να διορθώσετε τη ζημιά ή να προσθέσετε περισσότερο όγκο με πιστολάκι μέχρι να καταφύγετε σε προϊόντα για ταλαιπωρημένα μαλλιά. Το κλειδί είναι να σταματήσετε για λίγο και να δείτε ποιο είναι το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Αν νιώθεις ότι μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο, Συνιστούμε πάντα να επισκέπτεστε έναν αξιόπιστο στυλίστα. Θα σας δώσει καλές συμβουλές για το τι χρειάζεστε. Άλλωστε είναι ειδικός στον χώρο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Leave a Comment