Πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: τι πρέπει να γνωρίζετε;

Η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι αρκετά γεγονός, ειδικά για τις μητέρες που γεννούν για πρώτη φορά. Η καλύτερη συμβουλή είναι να προετοιμαστείτε καλά για αυτή τη συνάντηση.

Η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Όχι μόνο λόγω της σημασίας του με συναισθηματικούς όρους, αλλά και επειδή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιλύσετε αμφιβολίες, να συζητήσετε ανησυχίες και να παρέχετε σχετικές πληροφορίες.

Ακόμα κι αν μια γυναίκα έχει ήδη κάνει παιδιά, μπορεί να χρειαστεί καθοδήγηση από γιατρό για συγκεκριμένα θέματα. Εξ ου και η σημασία αυτών των διαβουλεύσεων.

Είναι καλύτερο να τα έχετε όλα ξεκάθαρα πριν συναντήσετε το γιατρό.. Τι πρέπει να ληφθεί υπόψη; Το σχολιάσαμε.

Πότε είναι η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Το σύνηθες είναι ότι η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λαμβάνει χώρα μεταξύ έξι και εννέα εβδομάδων, μετρώντας από την τελευταία έμμηνο ρύση. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί κλινική συνέντευξη για να μάθουν τα δεδομένα υγείας της μητέρας και επίσης να υποβάλει σχετικές ερωτήσεις.

Ο γυναικολόγος θα κάνει γενικό έλεγχο. Θα μετρήσει την αρτηριακή πίεση και θα καθορίσει το ύψος και το βάρος.

Αυτά τα δεδομένα θα αποτελέσουν το σημείο εκκίνησης για μελλοντικά ραντεβού. Μπορούν επίσης να γίνουν εξετάσεις για την επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης.

Το σύνηθες είναι ότι κατά την πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ζητείται υπερηχογράφημα, προκειμένου να διαπιστωθεί η ζωτικότητα του εμβρύου και επιβεβαιώστε την κατάσταση του αμνιακού σάκου. Αυτό το τεστ μας επιτρέπει να γνωρίζουμε εάν υπάρχει, για παράδειγμα, πολύδυμη κύηση και να αποκλείσουμε μια έκτοπη κύηση.

Τι να ρωτήσω;

Η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η ιδανική στιγμή για να λυθούν οι αμφιβολίες. Είναι καλύτερο να κρατάτε όλες τις ερωτήσεις γραπτές. ώστε να μην αγνοείται κανένα.Συμπληρώματα διατροφής

Οι έγκυες μητέρες πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα φυλλικού οξέος. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ρωτήσετε το γιατρό σας ποια είναι η κατάλληλη δόση και για πόσο καιρό πρέπει να λαμβάνεται.

Αυτή η ουσία είναι απαραίτητη για την πρόληψη προβλημάτων στο έμβρυο, όπως η δισχιδής ράχη και η σχισμή του χείλους. Ομοίως, θα πρέπει να αναρωτηθείτε εάν είναι σκόπιμο να πάρετε άλλα συμπληρώματα.

Η λήψη συμπληρωμάτων γενικά ενδείκνυται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συγκεκριμένα, φολικό οξύ.

Ασκηση

Η πρώτη επίσκεψη χρησιμεύει επίσης για να μάθουμε όλα όσα σχετίζονται με τις ασκήσεις που μπορεί να κάνει η μητέρα. Ειδικότερα, το είδος και η ένταση.

Αξίζει να ρωτήσετε για τις ασκήσεις που υποδεικνύονται για την ενίσχυση του πυελικού εδάφους, καθώς αυτό βοηθάει πολύ την ώρα του τοκετού.

Φάρμακα

Καλό είναι να ρωτήσετε τον γυναικολόγο σας σχετικά με τα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή που πρέπει να αποφεύγετε. Αυτό περιλαμβάνει εναλλακτικά φάρμακα και σπιτικές θεραπείες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αντενδείκνυνται.

Βάρος

Καλό είναι η νέα μητέρα να είναι ξεκάθαρη για τα κατάλληλα εύρη για την αύξηση του βάρους της. Είναι προφανές ότι ο οργανισμός πρόκειται να αλλάξει και ότι το σώμα θα αυξηθεί σε όγκοαλλά υπάρχουν υγιή όρια σε αυτό.

Διατροφή

Υπάρχουν τροφές που συνιστώνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και άλλες που πρέπει να αποφεύγονται. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται το αλκοόλ, τα ποτά με καφεΐνη, τα κακοψημένα κρέατα και το συκώτι.

Ο γιατρός μπορεί να προτείνει τα κύρια συστατικά της μητρικής δίαιτας, καθώς και να υποδείξει τους κινδύνους από την κατανάλωση ορισμένων τροφών ή ουσιών.

Προειδοποιητικά σημάδια

Είναι πολύ σημαντικό κατά την πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να μιλήσετε για τα προειδοποιητικά σημάδια. Αυτά έχουν να κάνουν με απειλές για άμβλωση και συμπτώματα ασθενειών όπως ο διαβήτης, η τοξοπλάσμωση, τα νεφρικά προβλήματα και η προεκλαμψία.

Ειδικές φροντίδες

Κατά την πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα διαπιστωθεί εάν η εγκυμοσύνη παρουσιάζει οποιοδήποτε κίνδυνο. Σε αυτή την περίπτωση, Είναι σημαντικό ο γιατρός να διευκρινίζει με πολύ ακριβή τρόπο τη φροντίδα που πρέπει να τηρηθεί για αποφυγή τυχόν επιπλοκών.

Ημερομηνίες

Ο γιατρός θα υπολογίσει την πιθανή ημερομηνία τοκετού. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η κύηση διαρκεί 40 εβδομάδες, υπολογίζεται από την πρώτη ημέρα της τελευταίας εμμήνου ρύσεως.

Με βάση αυτά τα δεδομένα γίνεται ο υπολογισμός. Αυτά τα δεδομένα είναι πολύ σχετικά, καθώς επιτρέπουν την παρακολούθηση της εξέλιξης.

Αν και μπορούμε να υπολογίσουμε την πιθανή ημερομηνία παράδοσης στο σπίτι, καλό είναι να έχουμε επιβεβαίωση από τον επαγγελματία.

Ποιες πληροφορίες πρέπει να παρέχετε ως ασθενής;

Όπως ακριβώς η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης χρησιμεύει για να ξεκαθαρίσει πολλές αμφιβολίες και να λάβει πολύτιμα δεδομένα, θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παροχή πληροφοριών. Η μητέρα πρέπει να ενημερώσει τον γιατρό εάν έχει κάποια χρόνια ασθένεια.

Είναι σκόπιμο να μιλήσετε και για το πιο σημαντικό ιστορικό υγείας. Αυτό περιλαμβάνει το ιστορικό αλλεργιών, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, το εάν είχατε χειρουργική επέμβαση και οποιαδήποτε άλλη σημαντική πληροφορία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης πληροφορίες για προηγούμενες αμβλώσεις και οικογενειακό ιστορικό της μητέρας ή του πατέρα. Ο γιατρός σας πιθανότατα θα ζητήσει εξετάσεις αίματος και ούρων για να ελέγξει την υγεία σας.

Η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερη

Αυτή η πρώτη διαβούλευση σημαίνει πολλά όσον αφορά την εμπειρία και λόγω της σημασίας που έχει από ιατρική άποψη. Εάν μια μητέρα το σχεδιάζει καλά, μπορεί να αποκομίσει μεγάλα οφέλη από αυτό..

Εκτός από όλες τις συστάσεις που έχουν ήδη αναφερθεί, αξίζει να ρωτήσετε κατά την πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για αξιόπιστες πηγές για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες. Επίσης για τις ψυχολογικές αλλαγές που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


  • Sanz, JR, & Alonso, EM (2020). κλινική συνέντευξη. FMC-Continuing Medical Training in Primary Care, 27(5), 230-233.
  • De León, JA, & Santolaya, J. (2003). Ο σάκος του κρόκου και η συμβολή του στην ανάπτυξη του αμνιακού σάκου πριν από τις 6 εβδομάδες κύησης: σχετικά με μια περίπτωση αποτυχημένης αποβολής. Progress in Obstetrics and Gynecology, 46(12), 568-570.
  • De Salud, C. (2005). Εγκυμοσύνη, τοκετός και λοχεία: ολοκληρωμένη διαδικασία φροντίδας.
  • Correa, LMM (2020). Spina bifida και φολικό οξύ. Περιοδικό Experimenta(9), 40-45.
  • De Jesús-García, A., Jimenez-Baez, MV, González-Ortiz, DG, De la Cruz-Toledo, P., Sandoval-Jurado, L., & Kuc-Peña, LM (2019). Κλινικά, επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και μαιευτικός κίνδυνος ασθενών με προεκλαμψία-εκλαμψία. Περιοδικό Νοσηλευτικής του Μεξικανικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης, 26(4), 256-262.

Leave a Comment