Συμβουλές για να μειώσετε τις σακούλες στα μάτια

Υπάρχουν πολλές συστάσεις για να μειώσετε τις ενοχλητικές σακούλες στα μάτια. Αν και η εξάλειψη των επιβλαβών συνηθειών θα είναι η πρώτη στρατηγική που θα χρησιμοποιηθεί.

Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαΐου 2023

Για να μειώσουμε τις σακούλες των ματιών μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να εφαρμόσουμε διάφορες φυσικές θεραπείες που Θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε αυτό το πρήξιμο. Οι σακούλες των ματιών γίνονται ορατές ιδιαίτερα το πρωί και συνήθως εμφανίζονται ως μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

Αν και υπάρχουν παραλλαγές σε κάθε άτομο, οι σακούλες στα μάτια εμφανίζονται συνήθως ως αποτέλεσμα κακών συνηθειών. Η λίγη και μη αναζωογονητική ξεκούραση, καθώς και το άγχος και η διατροφή, παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξή του.

Γιατί εμφανίζονται οι σακούλες στα μάτια;

Αυτό το αισθητικό πρόβλημα μπορεί να επιμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και δίνει ένα αίσθημα κούρασης και γήρανσης. Σε πολλές περιπτώσεις, οι αλλεργίες, η ρινική συμφόρηση, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, ακόμη και η κατακράτηση υγρών είναι συνήθως υπεύθυνες για την εμφάνιση των σακουλών στα μάτια. Λόγω του ότι, Θα είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν αυτές οι καταστάσεις για να επιλυθεί ή να ελαχιστοποιηθεί αυτή η κατάσταση.

Άλλες αιτίες εμφάνισης αυτών των σακουλών μπορεί να είναι η έλλειψη ύπνου, οι γενετικοί παράγοντες, οι παρενέργειες ορισμένων φαρμάκων και οι ορμονικές ανισορροπίες.

Μερικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να προσπαθήσετε να αποφύγετε την εμφάνισή τους ή να τα ελαχιστοποιήσετε είναι:

 • Κοιμηθείτε τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα: Η καλή ξεκούραση επηρεάζει την εμφάνισή σας.
 • Πινω πολυ νερο για να σας κρατήσει ενυδατωμένη και έτσι να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών.
 • Αποφύγετε την καφεΐνη και το υπερβολικό αλάτι: Το αλάτι κάνει το σώμα σας να συγκρατεί περισσότερα υγρά από το κανονικό, σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Diego Portales της Χιλής, που μας κάνει να νιώθουμε πιο φουσκωμένοι και βαρύτεροι. Η αποβολή του αλατιού από τη διατροφή σας δεν είναι εύκολη, ωστόσο, έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας.
 • Μάθετε να διαχειρίζεστε καλύτερα το άγχος και βρείτε στιγμές χαλάρωσης.

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να διαβάσετε: 5 συνήθειες που καταστρέφουν την ξεκούρασή σας χωρίς να το γνωρίζετε

Φυσικές θεραπείες για να ελαχιστοποιήσετε τις σακούλες στα μάτια;

Μερικοί άνθρωποι ενθαρρύνονται να δοκιμάσουν ορισμένες φυσικές θεραπείες για να ελαχιστοποιήσουν τις σακούλες στα μάτια. Πρόκειται για πολύ απλά μέτρα που, παρόλο που δεν έχουν ισχυρό αποτέλεσμα, είναι ικανά να δημιουργήσουν ευχάριστες αισθήσεις στο άτομο και να προσφέρουν μια ορισμένη ευεξία, η οποία μπορεί να αυξήσει την αυτοεκτίμηση.

Παγάκια

Μια αποτελεσματική θεραπεία για όταν ξυπνάτε το πρωί με σημαδεμένες σακούλες κάτω από τα μάτια σας είναι να τους βάλετε λίγο πάγο καλυμμένο με πετσέτα, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Πανεπιστήμιο της Λας Αμέρικας (Χιλή) . Ομοίως, θα πρέπει να κρατήσετε τον πάγο κάτω από τα μάτια σας για τουλάχιστον 5 λεπτά. Αυτή η θεραπεία θα σας βοηθήσει να μειώσετε το πρήξιμο και να μειώσετε τις σακούλες των ματιών.

Φακελάκια χαμομηλιού

Το χαμομήλι λειτουργεί ως ισχυρό αντιφλεγμονώδες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να μειώσουμε τις σακούλες των ματιών.

Ετοιμάστε ένα έγχυμα με δύο σακουλάκια χαμομήλι, το οποίο σύμφωνα με αυτή τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Case Western Reserve University of Ohio (Ηνωμένες Πολιτείες), είναι αντιφλεγμονώδες, και αφήστε το να κρυώσει. Μετά, Ξαπλώστε με κλειστά μάτια και τοποθετήστε κάθε σακούλα χαμομηλιού (σε κάθε κάτω βλέφαρο) για τουλάχιστον 15 λεπτά.. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε λίγο τη φλεγμονή στην περιοχή και έτσι να ελαχιστοποιήσετε τις σακούλες των ματιών.

Εφαρμόστε φακελάκια τσαγιού

Η καφεΐνη στο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά και μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος. Επιπλέον, πιστεύεται ότι προστατεύει από τις ακτίνες UV και δυνητικά επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Σύμφωνα με μια μελέτη, το πράσινο τσάι έχει έντονη αντιφλεγμονώδη δράση. Για να γινει αυτο:

 1. Βράζετε δύο φακελάκια τσαγιού σε ζεστό νερό για 3 έως 5 λεπτά.
 2. Βάλτε τα φακελάκια τσαγιού στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσουν.
 3. Στη συνέχεια, στύψτε το επιπλέον υγρό και εφαρμόστε το φακελάκι στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας.
 4. Αφήστε τα εκεί για 15 με 30 λεπτά.

Λάδι αμυγδάλου και τριαντάφυλλου

Το αμυγδαλέλαιο είναι μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για την καταπολέμηση των σακουλών κάτω από τα μάτια. Αυτό το προϊόν είναι ιδανικό για ενυδάτωση και αποτρέπει το σχηματισμό μικρών ρυτίδων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Salisbury.

Κοιμηθείτε με το κεφάλι ελαφρώς ανυψωμένο

Μπορεί να είναι χρήσιμο να σηκώσετε το κεφάλι του στρώματος ή να το τοποθετήσετε ή να κοιμηθείτε με δύο μαξιλάρια. Επίσης, σηκώστε ολόκληρο το κεφάλι του κρεβατιού μερικά εκατοστά. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της συγκέντρωσης υγρών γύρω από τα μάτια σας ενώ κοιμάστε.

Τέλος, να θυμάστε, Διατηρώντας καλές συνήθειες στον τρόπο ζωής, δεν κερδίζετε μόνο υγεία, αλλά και καλή εμφάνιση. Κάτι που εκτιμάται ιδιαίτερα όταν υπάρχουν συνθήκες όπως οι σακούλες στα μάτια.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


   • Ahmad, Z. (2010). Οι χρήσεις και οι ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου. Συμπληρωματικές θεραπείες στην κλινική πράξη, 16(1), 10-12.

   

   • Bhaskaran, Natarajan et al. «Χαμομήλι: ένας αντιφλεγμονώδης παράγοντας αναστέλλει την επαγώγιμη έκφραση συνθάσης νιτρικού οξειδίου αναστέλλοντας τη δραστηριότητα RelA/p65». Διεθνές περιοδικό μοριακής ιατρικής τόμ. 26.6 (2010): 935-40. doi:10.3892/ijmm_0000054

   

   • Chatterjee, P., Chandra, S., Dey, P., & Bhattacharya, S. (2012). Αξιολόγηση των αντιφλεγμονωδών επιδράσεων του πράσινου τσαγιού και του μαύρου τσαγιού: Μια συγκριτική in vitro μελέτη. Περιοδικό προηγμένης φαρμακευτικής τεχνολογίας & έρευνας, 3(2), 136.

   

   • Espinoza, HG, Bustamante, IL, & Pérez, SM (2010). Συστηματική ανασκόπηση για την αναλγητική επίδραση της κρυοθεραπείας στη διαχείριση του πόνου μυοσκελετικής προέλευσης. Περιοδικό της Ισπανικής Εταιρείας Πόνου, 17(5), 242-252.

   

   • Marcin, A. (15 Φεβρουαρίου 2022)17 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις σακούλες κάτω από τα μάτια σας. Healthline https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/how-to-get-rid-of-bags-under-eyes

   

   • Προσωπικό Mayo Clinic. (2014). Τσάντες κάτω από τα μάτια: Ορισμός
    mayoclinic.org/diseases-conditions/bags-under-eyes/basics/definition/con-20034185

   

   • Κλινική Mayo. Σακούλες κάτω από τα μάτια. https://www.mayoclinic.org/es-es/diseases-conditions/bags-under-eyes/diagnosis-treatment/drc-20369931

   

   • Monckeberg, F. (2012). Το αλάτι είναι απαραίτητο για τη ζωή, αλλά πόσο; Χιλιανό περιοδικό διατροφής, 39(4), 192-195.

   

Leave a Comment