Σύνδρομο σύγχυσης θηλής: αιτίες και λύσεις

Το σύνδρομο σύγχυσης της θηλής εμφανίζεται όταν το μπουκάλι εισάγεται πολύ γρήγορα. Δεν είναι εύκολο να αντιστραφεί και υπάρχουν φορές που δεν επιτυγχάνεται.

Το σύνδρομο σύγχυσης της θηλής είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται σε μωρά που δεν μπορούν να πιπιλίσουν σωστά κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Νιώθουν πιο άνετα να το κάνουν από ένα μπουκάλι.

Το πρόβλημα εμφανίζεται συχνότερα σε μωρά που έχουν θηλάσει με τεχνητές θηλές λίγο μετά τη γέννηση. Αυτό κάνει τα μικρά να αισθάνονται χαμένα και μπερδεμένα όταν πίνουν γάλα από το στήθος της μητέρας τους.

Το σύνδρομο σύγχυσης της θηλής είναι πιο συχνό σε πρόωρα μωρά. Αντιπροσωπεύει πρόβλημα, αφού είναι πολύ σημαντικό να πίνουν μητρικό γάλα για όλα τα οφέλη που φέρνει στην ανάπτυξη και την ανάπτυξή τους.

Τι είναι το σύνδρομο σύγχυσης της θηλής;

Σύνδρομο σύγχυσης θηλής Είναι μια κατάσταση κατά την οποία το μωρό έχει προβλήματα να τραφεί στο στήθος της μητέρας Με άμεσο τρόπο. Το σύνηθες είναι ότι αυτό οδηγεί σε κακομεταχείριση και πόνο στη μητρική θηλή. Ταυτόχρονα, το μωρό φαίνεται να προτιμά το μπιμπερό.

Ένα μωρό με σύνδρομο σύγχυσης θηλής εμφανίζεται ανήσυχο κατά τη λήψη του μαστού. Κάποιοι μάλιστα το απορρίπτουν και μάλιστα αισθάνονται άβολα μόλις η μητέρα τους βάλει σε θέση θηλασμού. Κλαίνε και βάζουν τα χέρια τους μπροστά στο στήθος τους.

Δυσκολεύονται να αρχίσουν να πίνουν μητρικό γάλα. Είναι σαν να μην μπορούν να βρουν τρόπο να φιλοξενηθούν.

Κινούνται πολύ και προκαλούν νευρικό τράβηγμα στη θηλή της μητέρας. Μάλιστα μερικές φορές γίνονται επιθετικοί όταν πλησιάζουν το στήθος τους. Το σύνηθες είναι ότι προτιμούν το μπουκάλι.

Τα μωρά που θηλάζονταν τεχνητά από τις πρώτες μέρες είναι πιο πιθανό να απορρίψουν αργότερα τη θηλή της μητέρας.

Αιτίες

Συχνά πιστεύεται ότι το να πίνεις γάλα από μπουκάλι μοιάζει πολύ με το να πίνεις από το στήθος της μητέρας. Ωστόσο, είναι δύο πολύ διαφορετικές διαδικασίες.

Το πιπίλισμα και από τις δύο πηγές απαιτεί διαφορετικές κινήσεις της γλώσσας του μωρού, καθώς και οι μύες του στόματός του. Από την άλλη, η ποσότητα γάλακτος που λαμβάνεται από το μπιμπερό είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που λαμβάνεται από το στήθος της μητέρας.

Ως εκ τούτου, το σύνδρομο σύγχυσης της θηλής είναι πιο συχνό σε παιδιά που λαμβάνουν μητρικό γάλα και ένα μπιμπερό ταυτόχρονα. Ειδικά αν αυτό συμβεί λίγο μετά τη γέννηση.

Αυτό που υπάρχει στο μωρό είναι μια σύγχυση. Κατά κάποιο τρόπο, είναι πιο εύκολο να ρουφούν από το μπουκάλι και αυτό τους δίνει περισσότερο γάλα. Έτσι, όταν πίνουν από τη μητέρα, πρέπει να κάνουν διαφορετικές κινήσεις και να λαμβάνουν λιγότερη τροφή.Επιπτώσεις του συνδρόμου σύγχυσης της θηλής

Το σύνδρομο σύγχυσης της θηλής μπορεί να επηρεάσει τον θηλασμό με πολλούς τρόπους. εκτός αυτού προκαλεί τραυματισμό στη μητέρα, Είναι επίσης πιθανό να θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη συνέχεια του θηλασμού.

Δυσκολίες λαβής

Το μπιμπερό έχει μια θηλή που προεξέχει και είναι πιο εύκολο για το μωρό να κολλήσει σε αυτό. Η θηλή της μητέρας μπορεί να έχει άλλα χαρακτηριστικά και αυτό γίνεται μια δυσκολία για το παιδί να κολλήσει στο στήθος.

Δυσκολίες αναρρόφησης

Για να πιει μητρικό γάλα, το μωρό πρέπει να ανοίξει διάπλατα το στόμα του, για να προσαρμοστεί στο στήθος. Αυτό δεν συμβαίνει στα μπιμπερό.

Εάν το μωρό αντιγράφει στο στήθος τον τρόπο πιπιλίσματος που έχει στο μπιμπερό, μπορεί να προκαλέσει πόνο στη μητέρα. Εκτός από μικρότερη παροχή γάλακτος, καθώς δεν υπάρχει επαρκής συμπίεση των γαλακτοφόρων αγωγών.

Απόρριψη στήθους

Μερικές φορές, η δυσκολία του μωρού στο θηλασμό είναι τόσο μεγάλη που καταλήγει να απορρίπτει αυτή τη μορφή σίτισης. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που κάνουν την κλήση απεργία θηλασμούστην οποία υπάρχει ολική απόρριψη του μητρικού μαστού.Πώς να λύσετε το σύνδρομο σύγχυσης της θηλής;

Όταν ένα μωρό έχει σύνδρομο σύγχυσης θηλής, Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μειώσετε αυτή τη σύγχυση και να αφαιρέσετε το μπουκάλι.. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το κάνετε σταδιακά και να δώσετε αυτό το συμπληρωματικό γάλα σε άλλους τύπους δοχείων.

Στόχος είναι το μωρό να μάθει να πίνει ξανά γάλα από το στήθος της μητέρας και να ξεμάθει το πιπίλισμα από το μπιμπερό. Μερικές από τις επιλογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι οι ακόλουθες.

Σίτιση με σύριγγα

Είναι κατάλληλο για πρόωρα μωρά ή μωρά λίγων εβδομάδων. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μια σύριγγα με καλή χωρητικότητα που μπορεί να χειριστείτε με το ένα χέρι.

 

Απλά πρέπει να ρίξετε το γάλα πάνω από τη γλώσσα του μωρού, χωρίς να βάλετε τη σύριγγα.

Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα δάχτυλο στον ουρανίσκο του μωρού. Όταν το μωρό αρχίσει να πιπιλάει, αφήστε το γάλα να γλιστρήσει κάτω από το δάχτυλο.

Κουτάλι ή δοχείο-γουχαρά

Αυτή η τεχνική βοηθά επίσης στη διόρθωση του συνδρόμου σύγχυσης της θηλής. Το γάλα μπορεί να δοθεί σε κουτάλι.

Ωστόσο, η μάθηση είναι συνήθως αργή και είναι σύνηθες φαινόμενο τα παιδιά να φτύνουν γάλα λόγω έλλειψης συντονισμού. Με λίγη υπομονή επιτυγχάνεται.

Υπάρχουν επίσης δοχεία κουταλιού, τα οποία είναι παρόμοια με ένα μπιμπερό.. Πρόκειται για έναν κύλινδρο που περιέχει μια βαλβίδα και μια συσκευή σιλικόνης που λειτουργεί ως κουτάλι.

Η σταδιακή αφαίρεση του μπιμπερό θα βοηθήσει το μωρό να προτιμήσει να πιπιλάει ξανά τη θηλή.

Κύπελλα ή ποτήρια

Μια κούπα ή ένα ποτήρι είναι επίσης κατάλληλες επιλογές. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό δοχείο, ακουμπώντας το στο κάτω χείλος του παιδιού.

Μερικά μωρά φέρνουν το γάλα στο στόμα τους με τη γλώσσα τους και άλλα πιπιλίζουν. Στην αγορά υπάρχουν ειδικά κύπελλα και ποτήρια.

Relactator

Ο αντιδραστήρας είναι ένα δοχείο με έναν ή δύο σωλήνες που συνδέονται με τη θηλή της μητέρας. Εδώ συλλέγεται το μητρικό γάλα. Η μητέρα πρέπει να το τοποθετήσει γύρω από το λαιμό της.

Όταν το μωρό πιπιλάει, βγαίνει τόσο το γάλα από το στήθος όσο και το γάλα που μαζεύεται στο δοχείο. Έτσι, το μικρό θα πάρει αρκετό φαγητό.

Το μπιμπερό δεν έχει ένδειξη για τα περισσότερα μωρά

Για να αποφύγετε το σύνδρομο σύγχυσης της θηλής, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι Μην δίνετε γάλα σε μπιμπερό εάν το παιδί είναι κατάλληλο για θηλασμό. Τα περισσότερα μωρά δεν έχουν αντένδειξη στο στήθος της μητέρας τους και δεν χρειάζονται τεχνητό θηλασμό.

Όταν το μωρό σας έχει σύνδρομο σύγχυσης της θηλής, μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε αρκετές εβδομάδες, ή ακόμα και μερικούς μήνες, προτού υποχωρήσει. Θα πρέπει να είστε υπομονετικοί.

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


  • Agrelo, F., Lobo, Β., Chesta, Μ., Berra, S., & Sabulsky, J. (1999). Ανάπτυξη παιδιών ηλικίας έως 2 ετών που θηλάζουν και τρέφονται με μπιμπερό: μελέτη CLACYD, 1993-1995. Pan American Journal of Public Health, 6, 44-52.
  • Sánchez, LM, González, ED, Florensa, SGT, & Marti, JG (2000, Ιανουάριος). Χρήση πιπίλας: οφέλη και κίνδυνοι. Στο Annals of Pediatrics (Vol. 53, No. 6, σελ. 580-585). Elsevier Doyma.
  • Urquizo Aréstegui, R. (2014). Αποκλειστικός θηλασμός: πάντα; Peruvian Journal of Gynecology and Obstetrics, 60(2), 171-176.
  • Brahm, P., & Valdés, V. (2017). Οφέλη του θηλασμού και κίνδυνοι μη θηλασμού. Χιλιανό περιοδικό παιδιατρικής, 88(1), 07-14.

Leave a Comment