Τι είναι αυτό και ποια είναι η αξιοπιστία του;

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που σας κάνουν να υποψιάζεστε εγκυμοσύνη. Υπάρχουν διαδικτυακές σελίδες που έχουν συγκεντρώσει αυτές τις πληροφορίες και προσφέρουν ερωτηματολόγια με τη μορφή διαδικτυακού τεστ εγκυμοσύνης. Είναι τα αποτελέσματά σας αξιόπιστα;

Τελευταία ενημέρωση: 24 Μαΐου 2023

Στην εποχή της πληροφορίας στην οποία ζούμε, είναι σύνηθες να βρίσκουμε ιστοσελίδες που οδηγούν στη διάγνωση ορισμένων ασθενειών. Με τον ίδιο τρόπο, υπάρχουν διαδικτυακοί ιστότοποι που προσφέρουν ερωτηματολόγια με κάποια χρησιμότητα για να γνωρίζουμε αν υπάρχει πιθανότητα παρουσίασης μιας πάθησης: τέτοια είναι η περίπτωση του τεστ εγκυμοσύνης. Σε σύνδεση.

Αυτά τα εργαλεία είναι συνήθως δωρεάν και Βασίζονται στην αναγνώριση των πρώιμων συμπτωμάτων που εμφανίζονται συχνά σε έγκυες γυναίκες. Ως εκ τούτου, δεν θεωρούνται αξιόπιστες μέθοδοι ανίχνευσης και δεν υπάρχει επιστημονική υποστήριξη για την υποστήριξή τους.

Πώς είναι το διαδικτυακό τεστ εγκυμοσύνης;

Διάφορες σελίδες προσφέρουν ερωτηματολόγια που επιδιώκουν να αναγνωρίσουν τα κλασικά συμπτώματα μιας εγκυμοσύνης στα αρχικά της στάδια. Ο τρόπος με τον οποίο συλλέγουν πληροφορίες ποικίλλει, αλλά γενικά έχουν ερωτήσεις επιλογής, στις οποίες η γυναίκα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την επιλογή που μοιάζει περισσότερο με αυτό που νιώθει.

Με αυτόν τον τρόπο, το ερωτηματολόγιο χρησιμεύει ως λίστα ελέγχου για εκδηλώσεις που υποδηλώνουν εγκυμοσύνη. Ωστόσο, αυτά τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται σε όλες τις γυναίκες, ούτε σε όλες τις εγκυμοσύνες. Επομένως, η παρουσία ή η απουσία δεν επιβεβαιώνει ούτε αποκλείει την ύπαρξη εγκυμοσύνης.

Αξιοπιστία διαδικτυακών δοκιμών

Οι πληροφορίες που χειρίζονται αυτού του τύπου οι σελίδες έχουν στατιστική βάση. Τα συμπτώματα που διερευνήθηκαν αποτελούν μέρος μιας ομάδας κλινικών εκδηλώσεων που είναι κοινές σε πολλές έγκυες γυναίκες. Αυτή η στατιστική ανάλυση επιτρέπει την πιθανή ανίχνευση σε πρώιμα στάδια.

Τα παραπάνω υπονοούν ότι τα αποτελέσματα που προέκυψαν από το τεστ εγκυμοσύνης Σε σύνδεση Έχουν μόνο ενδεικτική προσέγγιση. Επομένως, η σύσταση είναι, παρά την απάντηση που προσφέρει αυτό το είδος ερωτηματολογίου, η γυναίκα να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο ή υπερηχογράφημα για να παρέχει βεβαιότητα

Το υπερηχογράφημα εγκυμοσύνης ή η εξέταση ούρων/αίματος συνεχίζουν να είναι οι ιδανικές μέθοδοι για την επιβεβαίωση της εγκυμοσύνης.

Σε ποια συμπτώματα βασίζεται το διαδικτυακό τεστ εγκυμοσύνης;

Αυτός ο τύπος σελίδας καθορίζει την πιθανότητα να μείνετε έγκυος εξετάζοντας ένα σύνολο συμπτωμάτων που περιγράφονται στη βιβλιογραφία ως πρώιμες εκδηλώσεις εγκυμοσύνης. Όσο περισσότερα συμπτώματα έχει η γυναίκα, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να μείνει έγκυος..

Θεμελιώδης αμφιβολία: αμηνόρροια

Ο κύριος λόγος για τον οποίο υπάρχει υποψία εγκυμοσύνης είναι η απουσία περιόδου.μια κατάσταση γνωστή ως αμηνόρροια. Είναι ζωτικής σημασίας η αξιολόγηση της εξαφάνισης της περιόδου να γίνεται σε γυναίκες που έχουν τακτικό έμμηνο κύκλο και δεν έχουν χρησιμοποιήσει κανένα είδος ορμονικού αντισυλληπτικού πρόσφατα.

Ομοίως, πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ο αριθμός των ημερών καθυστέρησης, καθώς ορισμένες αγχωτικές καταστάσεις επηρεάζουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Επιπλέον, ένα ιστορικό απόξεσης της μήτρας μπορεί να οδηγήσει σε αναστολή της εμμήνου ρύσεως, καθώς οδηγεί σε καθυστέρηση του πολλαπλασιασμού του ενδομητρίου.

Αντιθέτως, Η παρουσία αιμορραγίας δεν αρκεί για να αποκλειστεί η ύπαρξη εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει γιατί τις πρώτες εβδομάδες μπορεί να εμφανιστεί μια ελαφριά έκκριση, η οποία θα μπορούσε να συγχέεται με την έμμηνο ρύση. Αυτή η αιμορραγία είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας εμφύτευσης του προϊόντος της σύλληψης στη μήτρα.Οι πρώτες αλλαγές που πρέπει να περιμένετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Υπάρχουν κάποιες ανεπαίσθητες εκδηλώσεις που μπορεί να περάσουν απαρατήρητες, αλλά η παρουσία των οποίων θεωρείται ως τεκμήριο εγκυμοσύνης. Ανάμεσά τους και η αλλαγή στο χρώμα των γεννητικών οργάνων, που παύουν να έχουν ροζ τόνο και γίνονται λίγο πιο μωβ. Αυτό το εύρημα είναι γνωστό ως Σημάδι Chadwick.

Επιπλέον, Μια έγκυος γυναίκα μπορεί να εμφανίσει μεγαλύτερη τάση για ευερεθιστότητα, κούραση και υπνηλία.. Αλλά αυτές οι αλλαγές είναι μερικές φορές δύσκολο να αναγνωριστούν από την ίδια την ασθενή και η αναθεώρησή τους μπορεί να είναι ανεπιτυχής.

Παρόλα αυτά, αντιμετωπίζονται συχνά στο διαδικτυακό τεστ εγκυμοσύνης.

Η προηγούμενη δυσκολία μειώνει λίγο περισσότερο την αξιοπιστία αυτού του τύπου ερωτηματολογίων. Μια αρνητική απάντηση σε μια εκδήλωση που είναι πραγματικά παρούσα μπορεί να δώσει ένα ψευδές αποτέλεσμα σε μια γυναίκα που είναι έγκυος.

Δημοφιλή συμπτώματα: το δυνατό σημείο του διαδικτυακού τεστ εγκυμοσύνης

Είναι σύνηθες φαινόμενο τα ερωτηματολόγια που είναι διαθέσιμα σε διάφορες σελίδες να αφορούν μια ομάδα συμπτωμάτων που για τον γενικό πληθυσμό θεωρούνται χαρακτηριστικά μιας εγκύου. Ειδικά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων είναι οι εξής:

  • Παρουσία ιλίγγου και κεφαλαλγίας.
  • Αυξημένη ευαισθησία στους μαστούς.
  • Ναυτία και έμετοςπου συνήθως είναι πρωινές.
  • Απόρριψη ορισμένων μυρωδιών ή γεύσεων, που συνήθως δεν προκαλούσαν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση πριν.
  • Έλξη σε ορισμένα συγκεκριμένα τρόφιμα, μια κατάσταση που είναι ευρέως γνωστή ως ιδιοτροπία.
  • Αυξημένη ανάγκη για ούρηση. Η ούρηση είναι πιο συχνή, αλλά συνήθως είναι μικρή σε ποσότητα.

Αυτή η λίστα θα πρέπει να αναθεωρηθεί με προσοχή, καθώς αν και είναι δημοφιλή συμπτώματα, η απουσία τους δεν αποκλείει την εγκυμοσύνη. Ούτε η παρουσία του το επιβεβαιώνει.

Αυτό συμβαίνει γιατί κανένα από αυτά δεν είναι αποκλειστικό για την εγκυμοσύνη. Ωστόσο, Ναι, συνήθως υπάρχουν στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης σε πολλές γυναίκες..

Οι πρωινές ναυτίες του πρώτου τριμήνου είναι πολύ συχνές στην εγκυμοσύνη. Γι’ αυτό και οι δοκιμές Σε σύνδεση Ρωτούν για αυτό το σύμπτωμα.


Να εμπιστεύεσαι ή να μην εμπιστεύεσαι: η αδυναμία των αποδείξεων

Ένα σημαντικό θέμα που κανένα από αυτά τα τεστ εγκυμοσύνης δεν εξετάζει είναι η μεταβλητότητα των συμπτωμάτων., αφού υποθέτουν ότι είναι συχνές. Και η πραγματικότητα είναι ότι ο καθένας τους διαφέρει από τον άλλο ως προς τη συχνότητα εμφάνισής του.

Ακόμα κι έτσι, οι περισσότερες από αυτές τις σελίδες προειδοποιούν ότι τα αποτελέσματά τους δεν είναι ακριβή.

Αφ ‘ετέρου, Κάποια χαρακτηριστικά που είναι ειδικά για κάθε γυναίκα επίσης δεν λαμβάνονται υπόψη. Αυτά συνήθως επηρεάζουν τις πρώιμες εκδηλώσεις της εγκυμοσύνης, καθιστώντας λίγο πιο δύσκολη την ερμηνεία των αποτελεσμάτων ενός τεστ εγκυμοσύνης. Σε σύνδεση.

Μεταξύ αυτών των χαρακτηριστικών που αυξάνουν την αδυναμία του διαδικτυακού τεστ είναι τα ακόλουθα:

  • Ηλικία της γυναίκας.
  • Προηγούμενες εγκυμοσύνες.
  • Φυσική και διατροφική κατάσταση.
  • Τακτικότητα των εμμηνορροϊκών κύκλων.

Χρησιμότητα του τεστ εγκυμοσύνης Σε σύνδεση

Παρά τους περιορισμούς, Αυτά τα εργαλεία έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν εκείνες τις γυναίκες με αρχικές αμφιβολίες. Τους επιτρέπει να επανεξετάσουν τις πιο συχνές πρώιμες εκδηλώσεις στην εγκυμοσύνη και τους παρέχει ορισμένες διευκρινιστικές πληροφορίες σχετικά με αυτά τα συμπτώματα.

Η προειδοποίηση αυτού του τύπου ερωτηματολογίου έγκειται στην ανάγκη επιβεβαίωσης των αποτελεσμάτων του αργότερα. Είτε μέσω της ανίχνευσης της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης στο αίμα είτε μέσω της εκτέλεσης μαιευτικού υπερήχου, είναι σκόπιμο να πάμε για επιβεβαίωση. Με τον ίδιο τρόπο, ένα τεστ εγκυμοσύνης Σε σύνδεση Δεν πρέπει να αντικαταστήσει την προγεννητική αξιολόγηση.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Leave a Comment