Τι είναι τα ΜΑΠ; – Καλύτερα με Υγεία

Τα ΜΑΠ είναι ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός που αποτελείται από στοιχεία για την προστασία του σώματος από εξωτερικούς παράγοντες. Συνήθως περιλαμβάνει μάσκες, γάντια, φόρεμα και ακόμη και γυαλιά.

Αυτή τη στιγμή, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο φόβος έχει κυριεύσει τον πληθυσμό. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε άλλους ανθρώπους να φορούν μάσκα ή γάντια. Υπάρχουν ακόμη και πολλοί που φτιάχνουν ΜΑΠ χειροκίνητα στο σπίτι.

Τα ΜΑΠ είναι μέσα ατομικής προστασίας. Είναι, στην πραγματικότητα, οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί ένα άτομο με σκοπό να προστατεύσει τον εαυτό του από κάποιο κίνδυνο για την υγεία ή την ασφάλειά του, όπως μια μόλυνση.

Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ΜΑΠ ανάλογα με τον ειδικό σκοπό τους. Επιπλέον, πρέπει να πληρούν μια σειρά από χαρακτηριστικά, και να αξιολογούνται σωστά ως χρήσιμα. Σε αυτό το άρθρο εξηγούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό.

Τι είναι τα ΜΑΠ;

Ένα ΜΑΠ, όπως έχουμε αναφέρει, είναι μια προστατευτική συσκευή για προσωπική χρήση. Συνήθως κατασκευάζονται με τρόπο αλληλεγγύης για τον έλεγχο ενός κινδύνου. Έτσι μπαίνουν στο παιχνίδι σε αυτήν την παγκόσμια στιγμή, λόγω του τρέχοντος κινδύνου μόλυνσης λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, τα ΜΑΠ πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέρος ενός συγκεκριμένου προγράμματος προστασίας. Το τελευταίο είναι σημαντικό, αφού πρέπει να αξιολογηθεί προσεκτικά ο κίνδυνος, η κατασκευή του προϊόντος, ακόμη και η εκπαίδευση των ανθρώπων που πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, για να λειτουργεί πραγματικά μια συσκευή ως προστασία, πρέπει να φροντίζονται και να συντηρούνται σωστά. Αποτελούν βασικό στοιχείο για κάθε στρατηγική ελέγχου κινδύνου. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν ΜΑΠ είναι επαγγελματίες υγείας.

Τα ΜΑΠ χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας για τη μείωση του ποσοστού μόλυνσης

 

Συνεχίστε να διαβάζετε: Τύποι μασκών για να μας προστατεύουν από τον κορωνοϊό

Σε τι χρησιμεύουν;

Καθώς πρόκειται για διαφορετικούς τύπους συσκευών, οι χρήσεις τους είναι επίσης πολύ διαφορετικές. Πρώτον, τα ΜΑΠ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χαμηλότερο κίνδυνο. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε, για παράδειγμα, κράνη ή γυαλιά. Χρησιμοποιούνται για μικρά χτυπήματα ή χτυπήματα.
Ωστόσο, όπως έχουμε επισημάνει, τα πιο κοινά ΜΑΠ προορίζονται για χρήση στην υγειονομική περίθαλψη. Αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως για την προστασία από μόλυνση. Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχουν και συγκεκριμένες συσκευές κατά της ακτινοβολίας ή της μόλυνσης.

Στην περίπτωση της υγειονομικής περίθαλψης, Το πιο συνηθισμένο είναι ότι τα ΜΑΠ αποτελούνται από γάντια και μάσκες. Συνήθως περιλαμβάνει επίσης ειδικά προστατευτικά ρούχα και προστατευτικά για τα μάτια για να καλύψει πλήρως το άτομο.

Ίσως σας αρέσει: Φάρσες σχετικά με τα τρόφιμα και τον κορωνοϊό

ΜΑΠ κατά του κορωνοϊού

Τα ΜΑΠ χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία για τη φροντίδα ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού

Επί του παρόντος, η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΑΠ κατασκευάζεται και χρησιμοποιείται για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού έναντι της μόλυνσης από κορωνοϊό. Είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο λόγω του υψηλού κινδύνου μεταδοτικότητας και μετάδοσης του SARS-CoV-2.

Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε ότι για να είναι έγκυρο ένα ΜΑΠ πρέπει να πληροί μια σειρά από χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό τα συστήματα υγείας είναι κορεσμένα και στερούνται υλικού, αφού πολλά κέντρα δεν ήταν προετοιμασμένα για μια πανδημία.

Αυτές οι ομάδες αποτελούνται, πρώτα απ ‘όλα, από μια μάσκα. Επιτρέπει στο υγειονομικό προσωπικό να βρίσκεται κοντά σε ένα άτομο με συμπτώματα, προστατεύοντας την αναπνευστική οδό. Ας θυμηθούμε ότι η μετάδοση συμβαίνει μέσω των σταγονιδίων που αποβάλλονται από τη μύτη και το στόμα.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης γάντια υγιεινής, τα οποία πρέπει να είναι μιας χρήσης. Με αυτό, Συνιστάται να φοράτε μια στενή στολή που προστατεύει από τυχόν πιτσίλισμα υγρών από τον ασθενή. Η συνηθισμένη ρόμπα δεν φαίνεται να είναι αρκετή.

Συνιστάται επίσης τα ΜΑΠ να περιλαμβάνουν προστασία ματιών. Αποτελείται δηλαδή από γυαλιά που σταματούν την πρόσβαση των υγρών που κατευθύνονται προς τα μάτια. Μπορεί να είναι γυαλιά πλήρους προσώπου ή ασπίδες πλήρους προσώπου.

Να θυμηθω

Δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε, Για να είναι χρήσιμος ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας, πρέπει να πληροί ορισμένα χαρακτηριστικά. Το ιδανικό είναι να λάβετε σωστές πληροφορίες πριν χρησιμοποιήσετε ένα, καθώς απαιτούν γνώσεις για να το χρησιμοποιήσετε, όπως να ξέρετε πώς να το βάζετε και να το αφαιρείτε χωρίς τον κίνδυνο μόλυνσης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει…

Όλες οι αναφερόμενες πηγές εξετάστηκαν σε βάθος από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η εγκυρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία σε αυτό το άρθρο κρίθηκε αξιόπιστη και ακαδημαϊκής ή επιστημονικής ακρίβειας.


  • Calvo, Cristina, et αϊ. “Συστάσεις για την κλινική διαχείριση της λοίμωξης από τον “νέο κοροναϊό” SARS-CoV2. Ομάδα εργασίας της Ισπανικής Ένωσης Παιδιατρικών (AEP).” Annals of Pediatrics. Elsevier Doyma, 2020.
  • Feijoo, Α. Montero, et al. «Πρακτικές συστάσεις για την περιεγχειρητική διαχείριση ασθενών με ύποπτη ή σοβαρή λοίμωξη από κορωνοϊό SARS-CoV-2». Ισπανικό Περιοδικό Αναισθησιολογίας και Αναζωογόνησης (2020).
  • Mendez-Rios, Jorge David. «Ελάχιστα μέτρα βιοασφάλειας στις εγκαταστάσεις υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας SARS-CoV-2 [Minimum Biosafety Measures in healthcare facilities during SARS-CoV-2 Pandemic]” Medical Journal of Panama-ISSN 2412-642X 40.1 (2020).

Leave a Comment